Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί – Μικρή υποχώρηση των κρουσμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί – Μικρή υποχώρηση των κρουσμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί – Μικρή υποχώρηση των κρουσμάτων

Μείωση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο Σίδνεϊ σημειώνουν τα κρούσματα της Covid-19, ωστόσο παραμένουν κοντά στο ιστορικό τους υψηλό, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι εμβολιασμοί, ειδικά σε συνοικίες και προάστια στο δυτικό τμήμα της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, που δοκιμάζεται περισσότερο.

Αξιωματούχοι υπόσχονται στους κατοίκους του Σίδνεϊ –το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της χειρότερης έξαρσης της πανδημίας ως σήμερα– περισσότερες ελευθερίες όταν το επίπεδο του εμβολιασμού φθάσει το 70% και κατόπιν το 80%, καθώς το lockdown, το οποίο βρίσκεται στην 11η εβδομάδα του, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα ώστε να ελεγχθεί η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα.

«Μη μείνετε πίσω όταν αρχίσουμε να ανοίγουμε. Όταν ανοίξουμε, αφού το 70% λάβει δυο δόσεις εμβολίου, θα ανοίξουμε μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί», είπε η πολιτειακή πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Πάνω από το 80% των ενηλίκων στις τρεις περιοχές που πλήττονται περισσότερο, στο δυτικό τμήμα της μεγαλούπολης, έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 74% στην πολιτεία και το 63% που είναι ο εθνικός μέσος όρος.

1220 κρούσματα σε 24 ώρες

Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.220 κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Νέα Νότια Ουαλία, τα περισσότερα στο Σίδνεϊ, από 1.281 την προηγουμένη. Ακόμη 8 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων του τρέχοντος ξεσπάσματος στα 139.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!