Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Επιταχύνει τον εμβολιασμό για άτομα άνω των 50 ετών
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Επιταχύνει τον εμβολιασμό για άτομα άνω των 50 ετών

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Επιταχύνει τον εμβολιασμό για άτομα άνω των 50 ετών

Η Αυστραλία σχεδιάζει να επιταχύνει τους ρυθμούς εμβολιασμού του πληθυσμού της κατά του Covid-19 σε πολίτες άνω των 50 ετών έπειτα από τη σύσταση σε όσους είναι κάτω των 50 να μην εμβολιάζονται με το σκεύασμα της AstraZeneca λόγω της ανησυχίας για το ενδεχόμενο εμφάνισης θρόμβων στο αίμα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον.

Σε ανακοίνωσή του ο Μόρισον ανέφερε ότι έπειτα από εθνικό υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη, οι πολιτειακοί ηγέτες συμφώνησαν να επισπεύσουν τον εμβολιασμό για όσους είναι άνω των 50 και να τον εφαρμόσουν πέραν των υγειονομικών τους υπαλλήλων πρώτης γραμμής, των ηλικιωμένων, των ΑΜΕΑ και όσων έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Συμφώνησαν επίσης να εγκαταστήσουν χώρους μαζικών εμβολιασμών καθώς αυξάνονται οι προμήθειες εμβολίων.

Η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα είχε καθυστερήσει εξαιτίας των προβλημάτων με τις προμήθειες που παρουσιάστηκαν στην Ευρώπη και της ανησυχίας για την πιθανότητα να συνδέεται η σπάνια εμφάνιση θρόμβων του αίματος με το εμβόλιο της AstraZeneca, στο οποίο έχει βασιστεί η χώρα για το μεγαλύτερο μέρος των προμηθειών σε εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής, 1,59 εκατομμύρια εμβόλια έχουν χορηγηθεί σε έναν πληθυσμό 25 εκατομμυρίων κατοίκων.

Αύξησε τις παραγγελίες σε Moderna και Pfizer

Η χώρα έχει αυξήσει τις παραγγελίες των εμβολίων της Moderna και της Pfizer για νεότερους πολίτες, αλλά οι παρτίδες αυτές αναμένεται να φθάσουν κατά το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!