Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Αυστραλία επαναφέρει κάποιους περιορισμούς στην πολιτεία Βικτορία λόγω αύξησης των κρουσμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: Η Αυστραλία επαναφέρει κάποιους περιορισμούς στην πολιτεία Βικτορία λόγω αύξησης των κρουσμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: Η Αυστραλία επαναφέρει κάποιους περιορισμούς στην πολιτεία Βικτορία λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επαναφέρει αυστηρότερους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις προσώπων τόσο στα σπίτια όσο και σε δημόσιους χώρους, αφού παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού για τέταρτη συνεχή ημέρα.

Ο Ντάνιελ Άντριους, πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτόρια, επέπληξε τους πολίτες που αγνόησαν τις συστάσεις για τήρηση των μέρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και επιδόθηκαν σε συμπεριφορές όπως φιλιά και αγκαλιές, ενώ επανέφερε το όριο των πέντε επισκεπτών ανά νοικοκυριό και των 10 ατόμων στις δημόσιες συγκεντρώσεις.

Οι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν ως τις 12 Ιουλίου. Στις αρχές του μήνα οι αρχές της Βικτόρια είχαν χαλαρώσει τα μέτρα και είχαν επιτρέψει τις συγκεντρώσεις έως και 20 ατόμων τόσο στα σπίτια όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

«Είναι απαράδεκτο οικογένειες οπουδήποτε στην πολιτεία μας να υποκρίνονται ότι όλα έχουν τελειώσει, απλώς και μόνο επειδή το εύχονται. Δεν έχει τελειώσει», τόνισε ο Άντριους, επισημαίνοντας ότι οι μολύνσεις μεταξύ μελών οικογενειών παρουσιάζουν αύξηση από τον Απρίλιο.

Αξιωματούχοι της πολιτείας ανακοίνωσαν σήμερα 25 νέα κρούσματα του covid-19, κάποια από τα οποία αφορούν οικογένειες που πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις αλλά και εργαζόμενους σε ξενοδοχείο όπου παραμένουν σε καραντίνα ταξιδιώτες.

Στη Βικτόρια έχει καταγραφεί σχεδόν το ένα τέταρτο των περίπου 7.400 κρουσμάτων στην Αυστραλία. Και την ώρα που σε άλλες πολιτείες δεν καταγράφεται κανένα νέο κρούσμα, στη Βικτόρια ο αριθμός τους τις τελευταίες ημέρες έχει φτάσει τα 116.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!