Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν: Προειδοποιήσεις Ταλιμπάν στις γειτονικές χώρες για τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν: Προειδοποιήσεις Ταλιμπάν στις γειτονικές χώρες για τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν: Προειδοποιήσεις Ταλιμπάν στις γειτονικές χώρες για τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν σήμερα τους γείτονες του Αφγανιστάν, ζητώντας τους να μην επιτρέψουν στις ΗΠΑ να δημιουργήσουν βάση στο έδαφός τους και τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι μαχητές τους θα βάλουν τέλος “σε αυτό το ιστορικό λάθος”.

Η Ουάσινγκτον έχει ανακοινώσει ότι θα αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν έως την 11η Σεπτεμβρίου έπειτα από 20 χρόνια παρουσίας στην εμπόλεμη χώρα, η κατάσταση ασφαλείας της οποίας παραμένει εύθραυστη.

Πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες από αφγανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να διαθέτουν μια βάση στην περιοχή, η οποία θα τους επιτρέπει να παρεμβαίνουν στο μέλλον στο Αφγανιστάν, εφόσον χρειαστεί.

“Ζητάμε από τις γειτονικές χώρες να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο”, ανέφεραν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους. “Αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα είναι ένα σοβαρό, ιστορικό λάθος και οι Αφγανοί μουτζαχεντίν δεν θα μείνουν σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την πρόκληση”, απείλησαν.

“Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι το έδαφός μας δεν θα χρησιμοποιηθεί για να πληγεί η ασφάλεια άλλων χωρών και αναμένουμε από τις άλλες χώρες να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί το έδαφός τους και ο εναέριος χώρος τους εναντίον μας”, τόνισαν.

Πολλές γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν είχαν επιτρέψει στην αρχή της δεκαετίας του 2000 στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις βάσεις τους για τις επιχειρήσεις του στο Αφγανιστάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!