Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν: «Παντρεύουν» μωρά κορίτσια για να σώσουν την οικογένεια από τη λιμοκτονία
[Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν: «Παντρεύουν» μωρά κορίτσια για να σώσουν την οικογένεια από τη λιμοκτονία

[Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν: «Παντρεύουν» μωρά κορίτσια για να σώσουν την οικογένεια από τη λιμοκτονία

Άνεργος και καταχρεωμένος, ο Φαζάλ, εργάτης σε καμίνι παραγωγής τούβλων στο Αφγανιστάν, είπε ότι η οικονομία της χώρας που καταρρέει τον έχει αφήσει με μια σκληρή επιλογή –να παντρέψει τις μικρές σε ηλικία κόρες του ή να αφήσει την οικογένειά του να πεθάνει από την πείνα.

Τον περασμένο μήνα, πήρε 3.000 δολάρια παραδίδοντας τις κόρες του, 13 και 15 χρονών, σε άνδρες με τα διπλάσιά τους χρόνια. Εάν τελειώσουν τα χρήματα ίσως αναγκαστεί να κάνει το ίδιο και με την 7χρονη κόρη του, είπε.

«Δεν είχα άλλο τρόπο για να ταΐσω την οικογένειά μου και να πληρώσω το χρέος μου. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;», δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation από την αφγανική πρωτεύουσα, την Καμπούλ. «Πραγματικά ελπίζω να μην χρειαστεί να παντρέψω και τη μικρότερη κόρη μου».

Οι παιδικοί γάμοι αυξήθηκαν παράλληλα με την φτώχεια από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία πριν από 100 ημέρες στις 15 Αυγούστου, με αναφορές για πάμφτωχους γονείς που υπόσχονται ακόμα και μωρά για μελλοντικούς γάμους με αντάλλαγμα χρήματα, όπως καταγγέλλουν ακτιβίστριες υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Οι ίδιες προέβλεψαν ότι το ποσοστό των παιδικών γάμων –που ήταν κάτι συνηθισμένο ακόμα και πριν από την επιστροφή των Ταλιμπάν—μπορεί να διπλασιαστεί τους ερχόμενους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!