Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν και Λιβύη στο επίκεντρο των συναντήσεων του Ν. Δένδια στην Νέα Υόρκη
[Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν και Λιβύη στο επίκεντρο των συναντήσεων του Ν. Δένδια στην Νέα Υόρκη

[Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν και Λιβύη στο επίκεντρο των συναντήσεων του Ν. Δένδια στην Νέα Υόρκη

Σειρά συναντήσεων είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας συμμετείχε σε υπουργική διάσκεψη για την Λιβύη και σε κλειστή συνάντηση για το Αφγανιστάν. Συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Βιομηχανίας και προηγμένης τεχνολογίας των ΗΑΕ, Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ.

Παράλληλα σήμερα θα συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αιγύπτου. Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας θα έχει και ένα τετ α τετ με τον Αιγύπτιο υπουργό Σάμεχ Σούκρι. Η συνάντηση αυτή γίνεται σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή, καθώς η Τουρκία θέλει να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας στην Αίγυπτο και να αποσυμφορήσει την ένταση στις μεταξύ τους σχέσεις.

Πιο αναλυτικά, στην υπουργική διάσκεψη για την Λιβύη συμμετείχε επίσης ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν ο οποίος κάλεσε για την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από τη χώρα. Μάλιστα κατονόμασε ρητά την Τουρκία.

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τη συμμετοχή των χωρών της Διαδικασίας του Βερολίνου, όμορων αφρικανικών κρατών και της Ελλάδας και της Ισπανίας ως παρατηρητές.

Στην άλλη συνάντηση στην οποία έδωσε το παρών ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν τονίζοντας πως η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα μπορεί να αναδειχθεί σε σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα. Όπως είπε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αυτός είναι και ο λόγος που η κατάσταση απαιτεί εγρήγορση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!