Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν: Ελβετία και Νορβηγία τερματίζουν τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού
[Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν: Ελβετία και Νορβηγία τερματίζουν τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

[Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν: Ελβετία και Νορβηγία τερματίζουν τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

Η μία μετά την άλλη, οι δυτικές χώρες ολοκληρώνουν τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν.

Η Ελβετία ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι σταματά η εκκένωση, αφού επαναπατρίστηκαν 387 άνθρωποι τις δύο τελευταίες εβδομάδες, με τη βοήθεια του γερμανικού στρατού.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι παραμένουν στο Αφγανιστάν 11 Ελβετοί πολίτες, ορισμένοι εκ των οποίων εργάζονται για διεθνείς οργανισμούς και είναι σε επαφή με τις ελβετικές αρχές. Υπάρχουν επίσης άλλα 16 πρόσωπα, τα οποία έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία αλλά παραμένουν στο Αφγανιστάν.

Η Νορβηγία τερμάτισε επίσης τις επιχειρήσεις της, αφού σήμερα το απόγευμα προσγειώθηκε στο Όσλο η τελευταία πτήση από την Καμπούλ. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσα άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος αυτό, όμως το πρωί ένα άλλο αεροπλάνο μετέφερε στη Νορβηγία 128 ανθρώπους, ανεβάζοντας στους 1.098 τους απεγκλωβισθένες από το Αφγανιστάν.

Νωρίτερα σήμερα, ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις της και η Ισπανία. Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε «υπερήφανος» για την «επιτυχή» προσπάθεια. Συνολικά, η Ισπανία έβγαλε από την Καμπούλ 2.206 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους οικογένειες Αφγανών που είχαν συνεργαστεί με τις ισπανικές δυνάμεις. Απεγκλώβισε επίσης 333 ανθρώπους εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 131 για τις ΗΠΑ, 50 εργαζόμενους του ΝΑΤΟ και 21 Πορτογάλους ή Αφγανούς συνεργάτες της Πορτογαλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!