Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: AEGEAN: Πωλήσεις εισιτηρίων στο 75% του 2019 – Στα 600 εκατ. ευρώ η ρευστότητα
[Η Ναυτεμπορική]: AEGEAN: Πωλήσεις εισιτηρίων στο 75% του 2019 – Στα 600 εκατ. ευρώ η ρευστότητα

[Η Ναυτεμπορική]: AEGEAN: Πωλήσεις εισιτηρίων στο 75% του 2019 – Στα 600 εκατ. ευρώ η ρευστότητα

«Η χώρα μας έχει σαν ζήτηση τόσο από τους επιβάτες όσο και από το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανάκαμψης σε όλη την Ευρώπη, κάτι που είναι θετικό για τη χώρα και την Aegean», τόνισε ο πρόεδρος της ΑEGEAN Ευτύχης Βασιλάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσής της.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη οι πωλήσεις εισιτηρίων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είναι στο 70%-75% του 2019, αλλά αφορά πωλήσεις και προπωλήσεις της εταιρείας και για την επόμενη περίοδο, ενώ δεν υπήρχε αποθεματικό προπωλήσεων από τους προηγούμενους μήνες. «Είναι σημαντικό ότι έχουμε φτάσει να παράγουμε νέες πωλήσεις κοντά στο 75%» σημείωσε και πρόσθεσε «ελπίζουμε ότι δεν θα διαταραχθεί αυτή η κατάσταση αν δεν υπάρξει σημαντική αύξηση των νοσηλειών, που είναι και το πιο καθοριστικό στοιχείο για την πορεία της πανδημίας».

Ο πρόεδρος της Aegean επισήμανε επίσης πως θα πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες. «Είναι σημαντικό το ότι έχουμε φτάσει το 50% των ενηλίκων της χώρας να έχουν λάβει την πρώτη δόση, αλλά αν δεν φτάσει σε αρκετά υψηλότερο ποσοστό δεν θα έχουμε επαρκή προστασία», δήλωσε ο κ. Βασιλάκης προσθέτοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην διαταραχθεί το καθεστώς του «πράσινου πιστοποιητικού» που επιτρέπει τα ταξίδια εντός της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την ρευστότητα της εταιρείας είναι στα 600 εκατ. ευρώ και από αυτή τη ρευστότητα έχει ήδη αφαιρεθεί η επιστροφή στις τράπεζες των 90 εκατ. ευρώ που είχε δανειστεί η εταιρεία πέρυσι και το οποίο επέστρεψε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!