Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΑΔΜΗΕ: Συνεργασία με δήμο Τήνου για έργο κατασκευής υποσταθμού Υψηλής Τάσης
[Η Ναυτεμπορική]: ΑΔΜΗΕ: Συνεργασία  με δήμο Τήνου για έργο κατασκευής υποσταθμού Υψηλής Τάσης

[Η Ναυτεμπορική]: ΑΔΜΗΕ: Συνεργασία με δήμο Τήνου για έργο κατασκευής υποσταθμού Υψηλής Τάσης

Συνεργασία του Δήμου Τήνου με τον ΑΔΜΗΕ για την κατασκευή υποσταθμού Υψηλής Τάσης (150 kV) που θα διασφαλίσει μεγαλύτερη ενεργειακή σταθερότητα και επάρκεια στο νησί των Κυκλάδων συμφωνήθηκε σε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Δήμαρχο Τήνου Ιωάννη Σιώτο, τον αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ Ιωάννη Μάργαρη και τον Διευθυντή Νέων Έργων Μεταφοράς Κωνσταντίνο Τσιρέκη.

Το έργο, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2024. Ο ΑΔΜΗΕ έχει λάβει τη θετική γνωμοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ενώ οι λοιπές αδειοδοτικές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2022. Παράλληλα με την κατασκευή του Υποσταθμού, θα κατασκευάζεται και η καλωδιακή γραμμή μήκους 2 χλμ., η οποία θα είναι υπόγεια σε όλο το μήκος της επί του νησιού.

Ο κ. Μάργαρης δήλωσε σχετικά ότι οι Υποσταθμοί 150 kV είναι κλειστού τύπου και ενσωματώνουν τεχνολογίες με στόχο την ελάχιστη περιβαλλοντική και οπτική όχληση στα σημεία όπου εγκαθίστανται και πρόσθεσε: «Ο ΑΔΜΗΕ υλοποιεί ηλεκτρικές διασυνδέσεις σε δέκα νησιά των Κυκλάδων, με τα πέντε εξ αυτών να έχουν ήδη διασυνδεθεί με το ηπειρωτικό σύστημα. Ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο και διαρκή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες όπου υλοποιεί τα έργα του και μεριμνά για τη μέγιστη οπτική εναρμόνιση με το ξεχωριστό κυκλαδίτικο τοπίο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Υποσταθμό της Νάξου».

Ο Δήμαρχος Τήνου ανέφερε σχετικά: «Όπως ενημερωθήκαμε, ο Διαχειριστής έχει εντάξει το έργο στο επενδυτικό του πρόγραμμα και έχει διασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους χρηματοδότησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!