Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι αδυναμίες της πρότασης της Κομισιόν για τα πράσινα καύσιμα αναδείχθηκαν σε ναυτιλιακό φόρουμ 
[Η Ναυτεμπορική]: Οι αδυναμίες της πρότασης της Κομισιόν για τα πράσινα καύσιμα αναδείχθηκαν σε ναυτιλιακό φόρουμ 

[Η Ναυτεμπορική]: Οι αδυναμίες της πρότασης της Κομισιόν για τα πράσινα καύσιμα αναδείχθηκαν σε ναυτιλιακό φόρουμ 

Καταιγισμό επιχειρημάτων κατά της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την ένταξη της ναυτιλίας στο ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας ρύπων, ανέπτυξαν εκπρόσωποι της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ενώπιων της Magda Kopczynska διευθύντριας του τμήματος θαλάσσιων μεταφορών της κομισιόν, στο πλαίσιο forum που διοργάνωσε η Capital Link.

Χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι της BIMCO τόνισαν ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να συζητάμε το πώς θα φτάσουμε στην απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, όταν οι πόροι και τα μέσα για την επίτευξη του στόχου, δεν είναι ακόμα «στην θέση τους». Από τη πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ECSA (Ένωση Ευρωπαίων Εφοπλιστών) Φίλλιπος Φίλης σημείωσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι κατάλληλο για τη ναυτιλία και ότι θα πρέπει να αποσυρθεί μόλις συμφωνηθεί ένα μέτρο με παγκόσμια εμβέλεια στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ).

Ανέφερε επίσης ότι τα πλοία πρέπει να εξαιρούνται από τις προβλέψεις για τα νέα καύσιμα όταν τα λιμάνια δεν διαθέτουν την απαιτούμενη υποδομή. Από τη πλευρά της όμως η κα. Kopcyznska ανέφερε ότι είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί μια νομοθεσία σε ολόκληρο τον τομέα των μεταφορών, παρά μόνο για τη ναυτιλία, προκειμένου να ενισχυθούν οι συνέργειες. «Βάλαμε την πρόταση στο τραπέζι στα μέσα Ιουλίου. Δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν θα συμβεί καν κατά τη διάρκεια ενός έτους », ανέφερε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!