Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αδ. Γεωργιάδης: Ασφαλώς είναι λόγος απόλυσης ο μη εμβολιασμός
[Η Ναυτεμπορική]: Αδ. Γεωργιάδης: Ασφαλώς είναι λόγος απόλυσης ο μη εμβολιασμός

[Η Ναυτεμπορική]: Αδ. Γεωργιάδης: Ασφαλώς είναι λόγος απόλυσης ο μη εμβολιασμός

Μια επιχείρηση ασφαλώς μπορεί να απολύσει έναν εργαζόμενο που αρνείται να εμβολιαστεί εάν εργάζεται σε ένα κρίσιμο πόστο, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν ζητάτε τη γνώμη μου ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί κάτι τέτοιο αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός διευκρίνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για ζήτημα που κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες και δεν αφορά την κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να νομοθετήσει κάτι τέτοιο.

Αναφέροντας ότι, σε περίπτωση τέταρτου κύματος της πανδημίας, μια νέα καραντίνα θα ήταν καταστροφική για την οικονομία, ο κ, Γεωργιάδης υποστήριξε ότι αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να αποφευχθεί μέσω των εμβολιασμών. «Εάν φτάσουμε στο 80% εμβολιασμένων, τελείωσε η πανδημία» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η χώρα μας έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμών στον κόσμο και όλη η αγωνία είναι αυτός ο ρυθμός να μην πέσει.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας με βάση την πορεία της πανδημίας και πως με εντολή του πρωθυπουργού έχουν δοθεί στην επιτροπή βιοηθικής ερωτήματα που αφορούν την μείωση των μέτρων προστασίας για τους εμβολιασμένους.

Όπως είπε, τον ενοχλεί η λέξη «προνόμια» και πως είναι λογικό όταν κάποιος επιλέγει να εμβολιαστεί και κινδυνεύει λιγότερο να μπορεί να έχει λιγότερα μέτρα προστασίας και όταν δεν εμβολιάζεται και κινδυνεύει περισσότερο να έχει περισσότερα μέτρα προστασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!