Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ε. Αχτσιόγλου: Τα περίφημα 24 δισ. του κ. Μητσοτάκη είναι μία αστειότητα
[Η Ναυτεμπορική]: Ε. Αχτσιόγλου: Τα περίφημα 24 δισ. του κ. Μητσοτάκη είναι μία αστειότητα

[Η Ναυτεμπορική]: Ε. Αχτσιόγλου: Τα περίφημα 24 δισ. του κ. Μητσοτάκη είναι μία αστειότητα

«Η κυβέρνηση κάνει μία εντελώς αβάσιμη πρόβλεψη για ανάπτυξη 7,5% το 2021,την ώρα που η πρόβλεψη για ανάπτυξη στην ΕΕ είναι 5,8%. Δεν πρόκειται για απλή αισιοδοξία, αλλά για ανεδαφικές προβλέψεις που θα δημιουργήσουν τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού.

H βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέντευξη της στο “Κόκκινο 105,5” σημείωσε ότι: «Από τα τέλη του 2019, πολύ πριν τον κορωνοϊό, η ΝΔ είχε φέρει την οικονομία σε τροχιά ύφεσης και αυτό καταγράφεται στον προϋπολογισμό», κάτι που «χρεώνεται αποκλειστικά ο κ. Μητσοτάκης», ο οποίος στη συνέχεια «δεν έλαβε μέτρα τη στιγμή και στην κατεύθυνση που έπρεπε εν μέσω πανδημίας, όχι από ανεπάρκεια αλλά από σχέδιο», το οποίο είναι η «αναδιάρθρωση της αγοράς εις βάρος των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «οι δαπάνες που η κυβέρνηση προβλέπει το 2021, για τη στήριξη της υγείας και της παιδείας, των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων, είναι πάρα πολύ χαμηλές», επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «φέτος έχουν δώσει ψίχουλα, τα περίφημα 24 δισ. του κ. Μητσοτάκη είναι μία αστειότητα. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου είχαν δώσει μόλις 4,6 δισ. στην πραγματική οικονομία. Και ενώ αυτή η πολιτική οδηγεί την κοινωνία σε διάλυση, επιμένουν σε αυτή και μάλιστα το 2021 με ακόμη λιγότερες δαπάνες».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε, ακόμη, ότι «ο προϋπολογισμός της ΝΔ περιλαμβάνει πολύ μεγάλη αύξηση στα έσοδα τους κράτους από φόρους, 5 δισ. πάνω στους φόρους που θα καταβάλουν οι πολίτες το 2021 σε σχέση με φέτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!