Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Έ. Αχτσιόγλου: Ο νόμος Χατζηδάκη νομιμοποίησε την εργοδοτική αυθαιρεσία
[Η Ναυτεμπορική]: Έ. Αχτσιόγλου: Ο νόμος Χατζηδάκη νομιμοποίησε την εργοδοτική αυθαιρεσία

[Η Ναυτεμπορική]: Έ. Αχτσιόγλου: Ο νόμος Χατζηδάκη νομιμοποίησε την εργοδοτική αυθαιρεσία

«O εκβιασμός της efood προς τους εργαζόμενούς της, να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες ή να απολυθούν, έγινε κατ’ εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη», δήλωσε σε συνέντευξή της, η Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στον “BLUESKY”, είπε πως «Για τους εργαζόμενους στα delivery νομοθετήσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ ένα αρχικό πλαίσιο προστασίας -για τη χρήση των οχημάτων, τις αποζημιώσεις , τα εργατικά ατυχήματα.Προφανώς χρειαζόταν να γίνουν κι άλλα», τόνισε. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν ο νόμος Χατζηδάκη ρύθμισε το τοπίο απάντησε: «Ναι, το ρύθμισε,αλλά υπέρ της εργοδοτικής αυθαιρεσίας».

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση σημείωσεότι«η πολιτικήεξαπάτηση της μεσαίας τάξης από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότιανήλθε στην εξουσία με βασικόσύνθημα πωςθα τη “σώσει” και τελικά τα λεγόμενα μεσοστρώματα βρέθηκαν σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν τη ΝΔ».Αυτή τη στιγμή«ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ρημάζονταιαπό ταπολλά χρέη τα οποία σωρεύτηκαν την περίοδο της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν δίνει λύση».

«Η κοινωνία πιέζεται επιπρόσθετα από το κύμα της ακρίβειας, το οποίο επηρεάζει πάρα πολύ τα καύσιμα, την ηλεκτρική ενέργεια και τα είδη διατροφής. Θα συμβεί το οξύμωρο:η κυβέρνηση να μιλάειγια θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να έχουμε ανθρωπιστική κρίση λόγω της ακρίβειας σε είδη πρώτης ανάγκης», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

«Η κυβέρνηση και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβειστην αγορά για νατηρηθούν οι κανόνες του ανταγωνισμού και να μην λειτουργούν καρτέλ» και «πρέπει να υπάρξειοπωσδήποτε μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσηςκαυσίμων -εμείς προτείναμε συγκεκριμένες κατηγορίες, βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης-για την περίοδο της ακρίβειας, ώστε να προστατευθεί η κοινωνία», επισήμανε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!