Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Έ. Αχτσιόγλου: Απροστάτευτη η κοινωνία στο κύμα της ακρίβειας
[Η Ναυτεμπορική]: Έ. Αχτσιόγλου: Απροστάτευτη η κοινωνία στο κύμα της ακρίβειας

[Η Ναυτεμπορική]: Έ. Αχτσιόγλου: Απροστάτευτη η κοινωνία στο κύμα της ακρίβειας

«Η κοινωνία είναι εξαιρετικά πιεσμένη οικονομικά και δεν έχει δυνατότητα ανοχής στο κύμα της ακρίβειας», δήλωσε σε συνέντευξή της, η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου, μιλώντας στο “STAR Κεντρικής Ελλάδας”, ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έρχονται από μία περίοδο αναστολών εργασίας, μείωσης μισθών και σώρευσης των χρεών της πανδημίας».

Σημείωσε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση επέτρεψε να λειτουργήσουν καρτέλ στην αγορά ενέργειας και η χώρα είναι πρωταθλήτρια στην τιμή του ρεύματος ήδη από πέρυσι. Μάλιστα, αντί να προστατεύσει τους πολίτες από την ακρίβεια στην ενέργεια, που επεκτείνεται και στα βασικά αγαθά και είδη διατροφής, αποφάσισε να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη ΔΕΗ, τον βασικό ενεργειακό πυλώνα της χώρας», ενώ «το πρόγραμμα επιδότησης που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης, και τώρα κοιτάζει μήπως το επεκτείνει, δεν μπορεί επ’ ουδενί να καλύψει τις αυξήσεις».

Υπογράμμισε ότι «το γεγονός πως δεν λαμβάνονται ουσιώδη μέτρα, που ήδη θα έπρεπε να έχουν ληφθεί, μπορεί να μας φέρει ξανά μπροστά σε μία ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Χρειάζονται άμεσα τρεις βασικές κινήσεις για να προστατευθεί στοιχειωδώς η κοινωνία: μείωση για ένα διάστημα των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, παρέμβαση της ΡΑΕ στην αγορά ενέργειας για να χτυπηθούν τα καρτέλ».

Δεν είναι ισότιμη η αμυντική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας

Για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας–Γαλλίας ανέφερε ότι «η συμφωνία δεν είναι ισότιμη μεταξύ των δύο μερών, δεν περιλαμβάνει τη συνδρομή της Γαλλίας σε περιπτώσεις παραβιάσεων της υφαλοκρηπίδας ή της ΑΟΖ. Κυρίως, όμως, αλλάζει το δόγμα εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!