Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «AccelerateTT»: Ειδικό ταμείο 60 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση νεοφυών
[Η Ναυτεμπορική]: «AccelerateTT»: Ειδικό ταμείο 60 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση νεοφυών

[Η Ναυτεμπορική]: «AccelerateTT»: Ειδικό ταμείο 60 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση νεοφυών

Τη λειτουργία από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ) έως τις 15 Μαρτίου ενός ειδικού ταμείου αρχικού ύψους 60 εκ. ευρώ για την χρηματοδότηση κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμέτοχων, ανακοίνωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε διαδικτυακό συνέδριο «Innovative Greeks» που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece.

Σε συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών συμμέτοχων και την ανάδειξη του εθνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, ο κ. Τσακίρης γνωστοποίησε ότι τα κεφάλαια του νέου ειδικού ταμείου θα αξιοποιηθούν στο κομμάτι του κεφαλαίου σποράς (seed financing) και μεταφοράς τεχνολογίας (technology transfer).

Το ταμείο θα ονομάζεται “AccelerateTT” και θα επενδύει μέσω διαχειριστών επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital funds) απευθείας στο μετοχικό κεφάλαιο νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Σύνδεση έρευνας και οικονομίας

«Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η γρήγορη ανάπτυξη τέτοιων επιχειρήσεων, η σύνδεση της έρευνας με την πραγματική οικονομία αλλά και η εύκαιρα κάποιες από αυτές να διαπρέψουν στην παγκόσμια αγορά» όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το ταμείο αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενίσχυσης της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας μέσω στοχευόμενων και συμπληρωματικών μεταξύ τους χρηματοδοτικών εργαλείων από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!