Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ά. Σκέρτσος: Λαμβάνουμε ισορροπημένα μέτρα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: Ά. Σκέρτσος: Λαμβάνουμε ισορροπημένα μέτρα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: Ά. Σκέρτσος: Λαμβάνουμε ισορροπημένα μέτρα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας

«Τα μέτρα, τα οποία λαμβάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένα ως προς τον σεβασμό δικαιωμάτων και ελευθεριών, και ταυτόχρονα προστατευτικά για τη δημόσια υγεία, για την υγεία των πολιτών. Να μη γέρνουν ούτε προς τη μία πλευρά ούτε προς την άλλη, να μην είναι ούτε υπέρμετρα αυστηρά αλλά ούτε και πολύ χαλαρά», τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι στόχος είναι «να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών αλλά και την υγεία της οικονομίας», συμπληρώνοντας ότι «Δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία ή η υγεία της οικονομίας από τη νόσηση των παιδιών. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να εμβολιαστούν οι 600.000 συμπολίτες μας που είναι άνω των 60 ετών και παραμένουν ανεμβολίαστοι. Αυτοί κινδυνεύουν από την πανδημία, αυτοί νοσούν βαριά, αυτοί μπαίνουν στις ΜΕΘ και, δυστυχώς, ένα ποσοστό αυτών καταλήγει».

Οι γονείς να ακούσουν τα επιστημονικά επιχειρήματα

«Αυτήν τη στιγμή ένας στους πέντε ανηλίκους ηλικίας 12-17 ετών, 150.000 παιδιά δηλαδή, έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν. Είναι σημαντικό το ποσοστό αυτό», εξήγησε, προσθέτοντας ότι «Σε ό,τι αφορά τους ανηλίκους, η απόφαση προφανώς ανήκει στους γονείς, τους κηδεμόνες που έχουν την ευθύνη των ανηλίκων και προφανώς συμμετέχει στην απόφαση και το παιδί ανάλογα με την ηλικία. Έχουμε γονείς που είναι εμβολιασμένοι αλλά σκέπτονται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!