Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: 8 ερωτήσεις- απαντήσεις για το ψηφιακό πιστοποιητικό
[Η Ναυτεμπορική]: 8 ερωτήσεις- απαντήσεις για το ψηφιακό πιστοποιητικό

[Η Ναυτεμπορική]: 8 ερωτήσεις- απαντήσεις για το ψηφιακό πιστοποιητικό

«Ένα από τα μεγαλύτερα έργα διαλειτουργικότητας στην ΕΕ» χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό EU Digital COVID Certificate, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα από την κυβέρνηση .

Με βάση την παρουσίαση, τo ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό θα στηρίζεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων όπου συνδυάζονται στοιχεία από τις βάσεις όσων νόσησαν με Covid-19 αλλά και όσων έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η πλατφόρμα απαιτούσε δύο πράγματα για να είναι αποτελεσματική και λειτουργική, να είναι κοινή σε όλα τα κράτη της ΕΕ και να διασφαλίζεται ότι τα στοιχεία που παρέχονται είναι ακριβή, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρχει πλατφόρμα εξακρίβωσης.

Για την έκδοση του πιστοποιητικού απαιτείται η χρήση είτε των κωδικών Taxisnet είτε του ΑΜΚΑ, όπως είπε ο υπουργός.

Πρόκληση, ωστόσο, χαρακτήρισε ο κ. Πιερρακάκης όσους επιλέγουν να ταξιδέψουν έχοντας κάνει τεστ PCR το οποίο λήγει έπειτα από 27 ώρες. Σε αυτή την περίπτωση ο υπουργός εξήγησε ότι το θέμα που προκύπτει είναι πώς ένας τουρίστας μπορεί να αποκτήσει νέο πιστοποιητικό αφού έληξε το αρχικό του. Σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί η φόρμα PLF, θα γίνει ταυτοποίηση και θα εκδοθεί ειδικό πιστοποιητικό στους τουρίστες εφόσον κάνουν το τεστ στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνοψίζει σε οκτώ ερωτήσεις- απαντήσεις τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό:

Πώς θα λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID;

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID θα ισχύει σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ και σε Ισλανδία, Νορβηγία και Λιχτενστάιν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!