Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: 7η αξιολόγηση: Στο επίκεντρο τράπεζες και νέος πτωχευτικός κώδικας
[Η Ναυτεμπορική]: 7η αξιολόγηση: Στο επίκεντρο τράπεζες και νέος πτωχευτικός κώδικας

[Η Ναυτεμπορική]: 7η αξιολόγηση: Στο επίκεντρο τράπεζες και νέος πτωχευτικός κώδικας

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η έβδομη αξιολόγηση της χώρας στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και μετά από μία εβδομάδα, στα μέσα Ιουλίου, σε επίπεδο επικεφαλής. Βασικός στόχος είναι η έκθεση των θεσμών να είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο δεδομένου ότι δεν συνδέεται με εκταμιεύσεις κερδών από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων από κεντρικές τράπεζες (SNP’s & ANFA’s).

Δύο από τα βασικότερα ζητήματα των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν είναι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αλλά και ο νέος πτωχευτικός κώδικας ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή το 2021 (το σχετικό νομοσχέδιο η ελληνική πλευρά να επιδιώκει να έχει ψηφιστεί εντός του μήνα). Στο τραπέζι και το πρόγραμμα επιδότησης δανείου με υποθήκη την α΄ κατοικία του οποίου η έναρξη της εφαρμογής αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο καθώς στο τέλος του μήνα λήγει το υπάρχον καθεστώς προστασίας της α΄ κατοικίας.

Ιδιωτικοποιήσεις και περαιτέρω μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες αποτελούν επίσης ορισμένα από τα θέματα συζήτησης με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να έχει δηλώσει ότι το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας. Παράλληλα στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν και ζητήματα όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων και οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!