Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: 7 μέρες ακόμη το εμπόριο παραμένει στην… εντατική
[Η Ναυτεμπορική]: 7 μέρες ακόμη το εμπόριο παραμένει στην… εντατική

[Η Ναυτεμπορική]: 7 μέρες ακόμη το εμπόριο παραμένει στην… εντατική

Στη Σοφία Εμμανουήλ
semm@naftemporiki.gr

Δυσφορία προκαλεί στην αγορά η απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει για μία ακόμη εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα στο λιανεμπόριο, οδηγώντας σε αβεβαιότητα χιλιάδες επιχειρήσεις που μετά τον πενιχρό τζίρο των γιορτών περίμεναν τις εκπτώσεις για να τονώσουν τα έσοδά τους.

Η αβεβαιότητα για την αγορά φαίνεται ότι θα κρατήσει αρκετούς μήνες, όπως και η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της πανδημίας, ειδικά στην τρέχουσα φάση που δεν είναι ξεκάθαρο το αποτύπωμα των γιορτών στον επιδημιολογικό χάρτη.

Τα παραπάνω έγιναν σαφή στη χθεσινή επίσημη ενημέρωση των πολιτών από επιδημιολόγους και στελέχη της κυβέρνησης.
Η αγορά εν πολλοίς απευχόταν τα συγκεκριμένα νέα, ενώ ήλπιζε σε μια πιο ξεκάθαρη προοπτική για το πότε και με ποιο σχέδιο θα λειτουργήσει το εμπόριο κατά την περίοδο της πανδημίας, που θα πάρει καιρό, όπως αναφέρθηκε και από επίσημα χείλη.

Παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν για σημαντικές επιπτώσεις στο ΑΕΠ από το παρατεταμένο κλείδωμα της αγοράς, αν και παραδέχονται τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από μια χωρίς σχέδιο επανεκκίνηση.

Σχετική προειδοποίηση για το ενδεχόμενο καταγραφής στο πρώτο τρίμηνο του έτους διψήφιου ποσοστού ύφεσης έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (ΠΕΣΑ) Βασίλης Κορκίδης, σύμφωνα με τον οποίο «η “απομάκρυνση” του click in shop, στο οποίο η αγορά είχε εναποθέσει τις ελπίδες της, είναι προφανές ότι θα δυσχεράνει έτι περαιτέρω την ανάταξη του εμπορίου και άρα και την ανάκαμψη της οικονομίας». «Είναι “ώρα κρίσιμων αποφάσεων και επιλογών”, καθώς η ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους της αγοράς παραμένει η ίδια και πρέπει να αποτρέψει μια εαρινή έκρηξη πτωχεύσεων και ανεργίας, προστατεύοντας πρωτίστως τη δημόσια υγεία στην Αττική» προσθέτει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!