Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το 5ο Ελληνογερμανικό φόρουμ ξεδιπλώνει το όραμα των επενδύσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Το 5ο Ελληνογερμανικό φόρουμ ξεδιπλώνει το όραμα των επενδύσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Το 5ο Ελληνογερμανικό φόρουμ ξεδιπλώνει το όραμα των επενδύσεων

Το 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ, με τίτλο «Όραμα Ανάπτυξης – Εμβληματικές Επενδύσεις» διοργανώνει ψηφιακά στις 8 Ιουνίου 2021, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).

Πρόκειται για μια εκδήλωση, η οποία έρχεται σε συνέχεια του επιτυχημένου Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Μάρτιο στο Βερολίνο, μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της καγκελάριου της Γερμανίας, ‘Αγκελα Μέρκελ.

Στόχος του φετινού φόρουμ είναι να δημιουργήσει νέους διαύλους ανάπτυξης επενδυτικών συνεργασιών μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων της Ελλάδες και της Γερμανίας και ιδιαίτερα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, του μεγαλύτερου πληθυσμιακά ομόσπονδου κρατιδίου της χώρας, το οποίο αντιπροσωπεύει το 22% του ΑΕΠ αυτής κι έχει επιδείξει σημαντικές επιδόσεις στους τομείς της ψηφιοποίησης και της απολιγνιτοποίησης.

Τρία ψηφιακά πάνελ

Στο πλαίσιο του φετινού Ελληνογερμανικού Φόρουμ θα λάβουν χώρα τρία ψηφιακά πάνελ. Το πρώτο θα φέρει τον τίτλο «Ψηφιοποίηση – μετασχηματισμός της οικονομίας» και θα δώσει έμφαση στον ρόλο των νέων τεχνολογικών εφαρμογών και της καινοτομίας για την ταχύτερη δυνατή μετάβαση των εθνικών οικονομιών σε ένα περισσότερο σύγχρονο, διαφανέστερο και αποδοτικότερο περιβάλλον δράσης των επιχειρήσεων, όπως και στις σημαντικότερες επενδυτικές πρωτοβουλίες, που έχουν αναληφθεί ή σχεδιάζονται για το σκοπό αυτό.

Το δεύτερο πάνελ του 5ου Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ θα έχει τίτλο «Εμβληματικές επενδύσεις και success stories» και κατά τη διάρκεια αυτού θα παρουσιαστούν οι μεγαλύτερες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα σε βασικούς κλάδους της οικονομίας, όπως και επενδυτικές διμερείς «συμμαχίες», οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως case studies για ανάλογες μελλοντικές συμφωνίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!