Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο: Οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο
[Η Ναυτεμπορική]: 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο: Οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο

[Η Ναυτεμπορική]: 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο: Οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο

«Το νερό μπήκε στο αυλάκι» για τα έργα της Θεσσαλονίκης, τόνισε στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ανοίγοντας το 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης. Στις δράσεις της ΠΚΜ αναφέρθηκε ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφορικά με τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν, ενώ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, στις μειώσεις των δημοτικών τελών, προκειμένου να στηριχθεί η τοπική επιχειρηματικότητα.

Έξι πρακτικές που μπορούν να συντελέσουν στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και δύο, οι οποίες αποτελούν ανασχετικούς παράγοντες σε αυτή την προοπτική, διατύπωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στον χαιρετισμό του το πρωί στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης.

«Η ανάπτυξη – και μάλιστα με ρυθμούς που θα καλύπτουν το χαμένο έδαφος από την πανδημία και από την κρίση – είναι το στοίχημα για την πόλη, για την ευρύτερη περιοχή αλλά και για τη χώρα», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Ήρθε η ώρα για άλλη συνταγή, άλλη πολιτική. Αυτή η δεκαετία πρέπει να είναι της Θεσσαλονίκης και θα είναι της Θεσσαλονίκης». Ο κ. Ζερβας διατύπωσε έξι «ναι» για την ανάπτυξη της πόλης. Το πρώτο, αφορά την ανάπτυξη των υποδομών και τη βιωσιμότητά της (μετρό, αεροδρόμιο, λιμάνι, οδικοί άξονες, νέα περιφερειακή flyover, σιδηροδρομικά δίκτυα, αστικές συγκοινωνίες κ.α.), με λιγότερες, όπως είπε, εξαγγελίες και ταχύτερους ρυθμούς υλοποίησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!