Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι 4+1 στόχοι για την ελληνική οικονομία έως το 2023
[Η Ναυτεμπορική]: Οι 4+1 στόχοι για την ελληνική οικονομία έως το 2023

[Η Ναυτεμπορική]: Οι 4+1 στόχοι για την ελληνική οικονομία έως το 2023

Λίγες ώρες απέμειναν πριν ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ξεδιπλώσει το πακέτο των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων τόσο απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων όσο και στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος μέσω ελαφρύνσεων από φόρους και εισφορές.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχουν όμως και οι στόχοι που θα τεθούν για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας ιδιαίτερα για το 2022. Στόχοι οι οποίοι θα προβλέπουν :

· επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών μεγέθυνσης την επόμενη περίοδο (πάνω από 3%) από το 2021. Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του ΑΕΠ το β΄τρίμηνο του έτους έφεραν «χαμόγελα» στο οικονομικό επιτελείο το οποίο προχωρά σε αναθεώρηση της εκτίμησης για το ρυθμό ανάπτυξης φέτος σε ποσοστό υψηλότερο του 3,6% που ήταν η πρόβλεψη μέχρι τώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει στη νέα αναθεωρημένη εκτίμηση του ρυθμού ανάπτυξης το 2021, μέγεθος το οποίο πιθανότατα να ακούσουμε σήμερα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

· έξοδος της χώρας από το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας εντός του 2022. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup του Ιουνίου του 2018 η Ελλάδα θα εξέλθει από το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας τον Ιούνιο του 2022.

· επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού μη εξυπηρετούμενων δανείων («κόκκινα» δάνεια), μέχρι το τέλος του 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!