Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: 40 χρόνια στην Ε.Ε. – Η επόμενη μέρα
[Η Ναυτεμπορική]: 40 χρόνια στην Ε.Ε. – Η επόμενη μέρα

[Η Ναυτεμπορική]: 40 χρόνια στην Ε.Ε. – Η επόμενη μέρα

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου ανάπτυξης, που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τη συζήτηση συντόνισε, ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, επικεφαλής του γραφείου συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Δημήτρης Παπαδημούλης

«Παραμένω από νεαρός, σταθερά υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και υπέρ της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως πρόσθεσε, «θεωρώ μετά από 40 χρόνια, παρά τις αναταράξεις της κρίσης, και της αμφισβήτησης, που δοκίμασαν αυτή τη σχέση- ιδιαίτερα στην προηγούμενη δεκαετία, αλλά και της ευρωπαϊκής ηγεσίας που αντιμετώπισε τη χρεοκοπημένη Ελλάδα με ένα ‘φάρμακο’ που κόντεψε να τη σκοτώσει, ότι το τελικό συνολικό ισοζύγιο αυτής της σαραντάχρονης πορείας είναι θετικό».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα να διεκδικήσουμε και στην Ευρώπη αλλαγές που να επιταχύνουν και να βαθαίνουν την πολιτική ενοποίηση».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, σημείωσε ότι «το ταμείο ανάκαμψης πρέπει να γίνει μόνιμο και να ενισχυθεί», προσθέτοντας: «Όχι μία και έξω και να τελειώσουμε με αυτό το 2026».

Μάλιστα, όπως τόνισε, «όσο διαρκεί η ρήτρα αναστολής, να γίνουν αλλαγές στο σύμφωνο σταθερότητας σε ότι αφορά ελλείμματα και δημόσιο χρέος».

Επίσης, σημείωσε ότι «είναι αναγκαίο να γίνουν πιο ρεαλιστικές οι προβλέψεις, για να μην ξαναζήσουμε μία κρίση χρέους και ένα νέο γύρο λιτότητας».

Μανώλης Κεφαλογιάννης

«Είμαστε υπερήφανοι για την Ευρώπη, είμαστε υπερήφανοι και για την Ελλάδα και για τη στάση της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η Ελλάδα έχει αλλάξει».

Αναφερόμενος στο σχέδιο το οποίο έχει καταθέσει η χώρα, σχετικά με το ταμείο ανάκαμψης, το χαρακτήρισε «ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σχέδια και ένα από αυτά, τα οποία τα συνιστούν στις άλλες χώρες, ως ‘μπούσουλα’ για να μπορέσουν να απορροφήσουν τα χρήματα».

Επίσης, επεσήμανε ότι «το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν πάντα, όχι τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η ποιότητα το προγραμμάτων».

Ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η χώρα η οποία ακολουθεί» και εξήγησε: «Θα πρέπει να έχουμε τη φιλοδοξία να είμαστε πρωταγωνιστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!