Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Με 4 πυλώνες και 57 δισ. ευρώ η επόμενη μέρα της οικονομίας
[Η Ναυτεμπορική]: Με 4 πυλώνες και 57 δισ. ευρώ  η επόμενη μέρα της οικονομίας

[Η Ναυτεμπορική]: Με 4 πυλώνες και 57 δισ. ευρώ η επόμενη μέρα της οικονομίας

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη
kkok@naftemporiki.gr

Μία νέα σελίδα για την ελληνική οικονομία -με την κινητοποίηση ποσού «μαμούθ» κοντά στα 60 δισ. ευρώ- μπορεί να αποτελέσει για τη χώρα η αξιοποίηση των πόρων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης. Το Σχέδιο έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας -πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας- και να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας.
Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ αναμένεται να υπάρξουν αύριο περαιτέρω ανακοινώσεις για τους βασικούς άξονες των προωθούμενων ρυθμίσεων. Συνολικά οι δράσεις που αποτυπώνονται στο σχέδιο αγγίζουν τις 160 και αφορούν έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, που «απλώνονται» σε όλη τη χώρα.
Αυστηρά είναι τα χρονοδιαγράμματα, ενώ στόχος είναι να υπάρξει μια εμπροσθοβαρής εφαρμογή μέτρων ώστε να ενισχυθεί η ταλαιπωρημένη από την πανδημία οικονομία. Να σημειωθεί πως με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό θα έχουμε τις πρώτες εκταμιεύσεις πριν από το τέλος του καλοκαιριού, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την προσπάθεια επιστροφής στην οικονομική κανονικότητα καθώς θα προχωρούν και οι εμβολιασμοί στη χώρα.

«Είναι ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ, 32 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι εξασφαλισμένοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, 19 δισεκατομμύρια σε επιχορηγήσεις και το υπόλοιπο ποσό σε δανεισμό, προσθέτοντας τη μόχλευση από τον ιδιωτικό τομέα σε ίδια κεφάλαια και σε δανεισμό, εκτιμούμε ότι μπορούν να κινητοποιηθούν συνολικοί πόροι ύψους 57 δισεκατομμυρίων ευρώ» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!