Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Με 3 όπλα στη μάχη κατά της ανεργίας
[Η Ναυτεμπορική]: Με 3 όπλα στη μάχη κατά της ανεργίας

[Η Ναυτεμπορική]: Με 3 όπλα στη μάχη κατά της ανεργίας

Με τρεις ταχύτητες θα τρέχει έως το τέλος του έτους το προστατευτικό πλαίσιο για τις απολύσεις, ανάλογα με τα ειδικά μέτρα στα οποία εντάσσονται οι επιχειρήσεις. Κομβικό ρόλο στην ανάσχεση των απολύσεων παίζουν εδώ και μήνες, από την αρχή της πανδημίας, οι αναστολές συμβάσεων εργασίας, ενώ σχετικά περιορισμένη είναι μέχρι στιγμής η συνεισφορά του μηχανισμού «Συν-Εργασία». Ειδικές μέριμνες ισχύουν για τους εργαζόμενους στις αερομεταφορές, που εντάσσονται στον μηχανισμό.
Αν και η ανεργία έπεσε τον περασμένο Ιούλιο κατά 1,2 ποσοστιαία μονάδα, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στο 16,8% έναντι 18% τον Ιούνιο και το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» μέτρησε 35.878 νέες θέσεις εργασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, η αγωνία κορυφώνεται για τους επόμενους μήνες του φθινοπώρου και κυρίως για τον χειμώνα. Χαρακτηριστικό είναι πως φέτος έχουν δημιουργηθεί στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 133.361 λιγότερες θέσεις εργασίας από το 2019, ενώ η κινητικότητα στην αγορά εργασίας είναι ελάχιστη: στο 9μηνο οι προσλήψεις είναι 596.254 λιγότερες από πέρυσι και οι απολύσεις, παραιτήσεις και λήξεις συμβάσεων 462.893 λιγότερες από πέρυσι.
Σε αυτό το περιβάλλον, κι ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού απειλεί με σοβαρές συνέπειες την κατανάλωση και την οικονομία, το πλέγμα των ειδικών μέτρων που έχει τεθεί σε εφαρμογή παίζει σημαίνοντα ρόλο στη μητέρα των μαχών, που δεν είναι άλλη από την ανάσχεση της αύξησης της ανεργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!