Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι 3 λόγοι που οδήγησαν στην «ζωντάνια» του SPD
[Η Ναυτεμπορική]: Οι 3 λόγοι που οδήγησαν στην «ζωντάνια» του SPD

[Η Ναυτεμπορική]: Οι 3 λόγοι που οδήγησαν στην «ζωντάνια» του SPD

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες κατέχουν το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της Γερμανίας στις 26 Σεπτεμβρίου.

Οι ομοσπονδιακές εκλογές θα είναι οι πρώτες από το 1949 στις οποίες ο εν ενεργεία καγκελάριος δεν θέτει υποψηφιότητα. Για μεγάλο μέρος του περασμένου έτους, οι δημοσκοπήσεις έβαζαν μπροστά τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU). Τον Απρίλιο και τον Μάιο, πήραν ώθηση οι Πράσινοι αλλά το CDU/CSU ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση το καλοκαίρι.

Πλέον όμως και παρόλο που για μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας υστερούσαν στις δημοσκοπήσεις, οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έχουν καταφέρει να αποκτήσουν το προβάδισμα τις τελευταίες εβδομάδες. Το SPD κατέχει τώρα περίπου το 25 % των ψήφων στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, με σαφές πλεονέκτημα έναντι του CDU/CSU.

Πώς όμως το κόμμα κατάφερε να χτίσει με επιτυχία τη δυναμική πίσω από τον υποψήφιο καγκελάριό του, Όλαφ Σολτς;

Σύμφωνα με τον Uğur Tekiner, σε αρθρογραφία του στο London School of Economics, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις βασικοί παράγοντες που βοήθησαν το SPD να «ορθοποδήσει» και να βγει μπροστά στις προτιμήσεις των Γερμανών:

Πρώτον, η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ κατέγραψε μια αξιοσημείωτη μείωση της δημοτικότητάς της. Κατά τη διάρκεια των 16 ετών της θητείας της, η Άνγκελα Μέρκελ θεωρούνταν ότι είχε ανταπεξέλθει ακόμη και στις πιο σοβαρές προκλήσεις, όπως η κρίση στην Ευρωζώνη και το μεταναστευτικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!