Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα 2+1 εργαλεία επανεκκίνησης της αγοράς
[Η Ναυτεμπορική]: Τα 2+1 εργαλεία επανεκκίνησης της αγοράς

[Η Ναυτεμπορική]: Τα 2+1 εργαλεία επανεκκίνησης της αγοράς

Τριπλή «ένεση» ρευστότητας, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, έρχεται για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Μετά το πρόγραμμα για την εστίαση και την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού έως 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις κλάδων της οικονομίας στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα τον Απρίλιο, σειρά παίρνουν οι εκταμιεύσεις του 7ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, αλλά και η δυνατότητα προεξόφλησης του μη επιστρεπτέου ποσού των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

«Αυτά τα δύο εργαλεία και κυρίως αυτό των παγίων δαπανών θα λειτουργήσει αφαιρώντας ό,τι ενισχύσεις έχει πάρει κάποιος κλάδος επιπλέον, συνεπώς θα επικεντρωθεί στους κλάδους που δεν έχουν πάρει κάποια ειδική ενίσχυση την περίοδο της πανδημίας» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας την Παρασκευή στην ΕΡΤ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία για τον καθορισμό του προγράμματος για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου, ενόψει και της επανέναρξης της τουριστικής περιόδου. Στο τραπέζι παραμένει και το θέμα των επιταγών, αν και για την ώρα ισχύει το «πάγωμα» και για τον Απρίλιο.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7

Έως τις 19 Απριλίου έχουν περιθώριο επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για να υποβάλλουν αίτηση στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «myBusinessSupport», ο αριθμός των αιτήσεων έχει ξεπεράσει τις 160.000, με τους δικαιούχους να εκτιμάται από το υπουργείο Οικονομικών ότι θα φτάσουν στις 300.000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!