Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα 2+1 δεδομένα που θα κρίνουν το comeback του ελληνικού τουρισμού
[Η Ναυτεμπορική]: Τα 2+1 δεδομένα που θα κρίνουν το comeback του ελληνικού τουρισμού

[Η Ναυτεμπορική]: Τα 2+1 δεδομένα που θα κρίνουν το comeback του ελληνικού τουρισμού

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr

«Το θετικό είναι ότι θα υπάρξει τουριστική σεζόν, έστω και με περιορισμούς». Αυτό το λιτό σχόλιο κυβερνητικών πηγών για τις συστάσεις της Κομισιόν, δείχνει ότι στην κυβέρνηση δεν επικρατεί ενθουσιασμός για τη στήριξη από την Ε.Ε. και στον τουρισμό. Αν και δημοσίως τις χαρακτηρίζουν «καλή βάση», στο παρασκήνιο υποστηρίζουν ότι ήταν κατώτερες του αναμενομένου.

Όπως είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Πρωθυπουργών των επτά χωρών που τα πηγαίνουν σχετικά καλά στο πεδίο της αντιμετώπισης της πανδημίας, η ελληνική οικονομία και το ελληνικό ΑΕΠ εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, σχεδόν σε διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και γι΄ αυτό, ανεξάρτητα από το εάν η Ε.Ε. δίνει ή δεν δίνει λύσεις, η κυβέρνηση οφείλει να βρει μόνη της τον τρόπο να μην χαθεί ολοσχερώς η τουριστική χρονιά.

Πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται – αλλά και δεν διαψεύδονται – από την κυβέρνηση, αναφέρουν ότι για το πώς θα κυλήσει η τουριστική σεζόν και τι μέτρα θα υπάρξουν θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τους συναρμόδιους υπουργούς Τουρισμού, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εξωτερικών αμέσως μετά από ένα τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού, όπως δηλαδή είχε γίνει και με τις ανακοινώσεις για τη σταδιακή άρση των περιορισμών.

Οι διαπραγματεύσεις τόσο με τους συνδικαλιστικούς φορείς του τουρισμού όσο και κατ΄ ιδίαν με μεγάλους ξενοδόχους αι μεγάλους τουριστικούς πράκτορες εντός και εκτός συνόρων, λέγεται ότι είναι στο τέλος τους και μάλιστα είχαν την εποπτεία του κ. Μητσοτάκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!