Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Tο 20% του Ταμείου Ανάκαμψης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Tο 20% του Ταμείου Ανάκαμψης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Tο 20% του Ταμείου Ανάκαμψης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για την υλοποίηση επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα τόνισε από το βήμα του 5ου Thessaloniki Summit ο Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, κ. Κώστας Φραγκογιάννης.

Ο κ. Υφυπουργός τόνισε ότι τρόφιμα και ποτά, τεχνολογία, έρευνα και ανάπτυξη, μεγάλα ενεργειακά projects, λιμένες, τουρισμός και μεταφορές, κλάδοι – στόχοι με υψηλό ενδιαφέρον για ξένες επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Προς τούτο, κατά τον κ. Υπουργό, συνηγορεί η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, τα οποία θεωρούνται σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για επενδύσεις στην περιοχή.

12 δι., ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου

Τη συγκεκριμένη προοπτική υποβοηθά η Κυβερνητική πολιτική με τα μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρήσεων, τα οποία θα φτάσουν έως το τέλος Δεκεμβρίου στα 12 δις €. Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης κατά την τοποθέτησή του, ενώ συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει «πρόγραμμα γέφυρα» μεταξύ του υφιστάμενου και του νέου ΕΣΠΑ, ούτως ώστε να μην υπάρξει κανενός είδους χρηματοδοτικό κενό στην ενίσχυση των εγχώριων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο ακριβώς της πολιτικής για την έμπρακτη ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου έχει ως βασικό άξονα τη μετάβαση στην «πράσινη γεωργία» χωρίς να διακυβεύεται η βιωσιμότητα του α’- γενούς τομέα.

Επενδύσεις στην αγροτεχνολογία

Για το λόγο αυτό, θα υποστηριχθούν τα επόμενα χρόνια σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της αγροτεχνολογίας, ενώ θα θεσμοθετηθούν οι «γεωργικοί σύμβουλοι» και συγκεκριμένα προγράμματα «γεωργικής εκπαίδευση» στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το «debate» μεταξύ της κας Μαρίας Σπυράκη, Ευρωβουλευτή της «Νέας Δημοκρατίας» και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!