Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: 20 εκατ. δολάρια για σπάνιο αντίγραφο του Αμερικανικού Συντάγματος
[Η Ναυτεμπορική]: 20 εκατ. δολάρια για σπάνιο αντίγραφο του Αμερικανικού Συντάγματος

[Η Ναυτεμπορική]: 20 εκατ. δολάρια για σπάνιο αντίγραφο του Αμερικανικού Συντάγματος

Η μόνη έκδοση του Αμερικανικού Συντάγματος, ένα από τα έντεκα σωζόμενα αντίγραφα, που βρίσκεται σήμερα σε χέρια ιδιωτών, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία τον Νοέμβριο.

Η σημερινή του ιδιοκτήτρια κατέχει το αντίτυπο από το 1997, όταν το κληρονόμησε μετά τον θάνατο του συζύγου της, Χάρι Γκόλντμαν. Ο Γκόλντμαν το αγόρασε το 1988 στον Οίκο Sotheby’s για 165.000 δολάρια, όταν πωλήθηκε από έναν συλλέκτη από τη Φιλαδέλφεια.

Η σημερινή αξία του εκτιμάται ανάμεσα σε 15 έως 20 εκατομμύρια δολάρια. Η έκδοση του 1787 είναι το τελικό κείμενο του Συντάγματος που εκτυπώθηκε για υποβολή στο Ηπειρωτικό Συνέδριο. Τυπώθηκαν σχεδόν 500 αντίτυπα, μόνο 11 από τα οποία πιστεύεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν.

Πρόκειται για ένα από «τα πιο σπάνια και πολυπόθητα ιστορικά έγγραφα που έχουν βγει ποτέ σε δημοπρασία», ανέφερε ο ειδικός των Sotheby’s, Σέλμπι Κίφερ.

Η συλλέκτρια θα δώσει τα έσοδα σε ένα ίδρυμα που προωθεί τη γνώση του Συντάγματος, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που πηγάζουν από αυτό. Είχε δανείσει το έγγραφο στο Ανώτατο Δικαστήριο για έναν χρόνο, όταν συνέπεσε με την επέτειο των 200 χρόνων από την επικύρωσή του, το 1987.

Το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το οποίο ψηφίστηκε την 17η Σεπτεμβρίου 1787 και επικυρώθηκε κατά τη διάρκεια του 1788, καθορίζει την πολιτική και νομική συγκρότηση των ΗΠΑ. Προβλέπει μια ομοσπονδιακή πολιτεία με τη μορφή ενός προεδρικού συστήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!