Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: 11η Σεπτεμβρίου: Στη Νέα Υόρκη καταστράφηκε και η «μικρή Συρία»
[Η Ναυτεμπορική]: 11η Σεπτεμβρίου: Στη Νέα Υόρκη καταστράφηκε και η «μικρή Συρία»

[Η Ναυτεμπορική]: 11η Σεπτεμβρίου: Στη Νέα Υόρκη καταστράφηκε και η «μικρή Συρία»

Πριν από 19 χρόνια τρομοκράτες επιτέθηκαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου που ήταν κάποτε η γειτονιά «μικρή Συρία» της Νέας Υόρκης. Από την αραβική γειτονιά υπάρχουν μόνο λίγα ίχνη σήμερα.

Το μικρό σπίτι στην Ουάσινγκτον Στριτ έχει ήδη ζήσει πολλές αλλαγές. Χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα αφότου ξεχείλισε ο ποταμός Χάντσον σε αυτό το σημείο. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως σπίτι, λέει ο Τοντ Φάιν, διευθυντής της Washington Street Advocacy Group που δραστηριοποιείται στη διατήρηση της περιοχής στο νότιο άκρο του Μανχάταν. Αργότερα έγινε μεταξύ άλλων, αίθουσα χορού για Γερμανούς μετανάστες και μετά μετατράπηκε σε εκκλησία στις αρχές του 20ού αιώνα.

Τέλος, η εκκλησία εγκαταλείφθηκε και μετατράπηκε σε ιρλανδικό μπαρ στη δεκαετία του 1980. Δύο τετράγωνα βορειότερα βρισκόταν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Πριν από 19 χρόνια, την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, ισλαμιστές τρομοκράτες επιτέθηκαν στους Δίδυμους Πύργους καθώς και στο Πεντάγωνο στην Ουάσιγνκτον. Περίπου 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις. «Το μπαρ ήταν ένα από τα πιο κοντινά σημεία. Μέρες και εβδομάδες μετά τις επιθέσεις ήταν πάντα γεμάτο από συνεργεία διάσωσης» λέει ο Φάιν. Αλλά και το μπαρ δεν κατάφερε να επιβιώσει. Ο τζίρος έπεσε κατακόρυφα και αναγκάστηκε να κλείσει.

Μια γειτονιά γεμάτη ιστορία

Σήμερα το μικρό σπίτι στην Ουάσινγκτον Στριτ στεγάζει ένα κινέζικο εστιατόριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!