Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: 11η Σεπτεμβρίου: Οι «δύσκολοι» αριθμοί
[Η Ναυτεμπορική]: 11η Σεπτεμβρίου: Οι «δύσκολοι» αριθμοί

[Η Ναυτεμπορική]: 11η Σεπτεμβρίου: Οι «δύσκολοι» αριθμοί

Την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2001, μια ομάδα 19 αεροπειρατών κατάφερε να επιβιβαστεί σε τέσσερις διαφορετικές εσωτερικές πτήσεις στις βορειοανατολικές ΗΠΑ σε μια σειρά συντονισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων που στοίχισαν 3.000 ζωές.

Η επίθεση παραμένει ένα από τα πιο τραυματικά γεγονότα του αιώνα, όχι μόνο για τους Αμερικανούς αλλά και για ολόκληροτον κόσμο.

3.000: Σχεδόν 3.000 παιδιά έχασαν τους γονείς τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, Η πλειοψηφία έχασε τον πατέρα τους (86%).

1.106: 1.106 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 – περίπου δηλαδή το 40 % του συνολικού αριθμού των νεκρών στις επιθέσεις– δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ. Για δύο δεκαετίες, οι ιατροδικαστές πραγματοποιούν εξετάσεις DNA σε 22.000 μέρη του σώματος που ανακτήθηκαν από τα συντρίμμια ελπίζοντας ότι θα ταιριάξουν, έτσι ώστε οι οικογένειες να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν κάποιο είδος ταφής για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

25 δισεκατομμύρια: Τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας έχουν επενδύσει περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανακατασκευή Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου του μνημείου της 11ης Σεπτεμβρίου, μετατρέποντας την περιοχή σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Δύο εναπομείναντα έργα θα μπορούσαν να ανεβάσουν το λογαριασμό σε πάνω από 30 δισεκατομμύρια.

3,1 εκατομμύρια: Μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους οι εθελοντές και τα συνεργεία χρειάστηκαν συλλογικά 3,1 εκατομμύρια ώρες εργασίας για να καθαρίσουν 1,8 εκατομμύρια τόνους από συντρίμμια στο Κάτω Μανχάταν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!