Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: 11η αξιολόγηση: «Κλειδώνει» η νέα ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: 11η αξιολόγηση: «Κλειδώνει» η νέα ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: 11η αξιολόγηση: «Κλειδώνει» η νέα ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας

Η πρόταση της κυβέρνησης για μια νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων που θα έχει τις επόμενες μέρες το οικονομικό επιτελείο με τους επικεφαλής των θεσμών στο πλαίσιο της 11η αξιολόγησης υπό καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το οικονομικό επιτελείο για τις οφειλές των τελευταίων 15 μηνών. Η σχετική συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στις συναντήσεις με τους επικεφαλείς των κλιμακίων τις επόμενες ημέρες. Βασικός στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι οι σχετικές αποφάσεις να ανακοινωθούν, εφόσον αυτό καταστεί δυνατό, εντός του καλοκαιριού. Στα σενάρια που εξετάζονται είναι :

· να υπάρξει μια συνολική ρύθμιση σε έως 72 δόσεις για την εξόφληση των οφειλών προς την εφορία. Οι 24 άτοκες ή 48 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο που ισχύει για τις οφειλές των οποίων η πληρωμή έχει ανασταλεί έως το τέλος του έτους και θα αρχίσουν να αποπληρώνονται από το 2022, δεν φαίνεται να επαρκούν. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση και οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!