Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]:  Είναι άκυρη η ψήφος του Αρμιν Λάσετ;
[Η Ναυτεμπορική]:  Είναι άκυρη η ψήφος του Αρμιν Λάσετ;

[Η Ναυτεμπορική]:  Είναι άκυρη η ψήφος του Αρμιν Λάσετ;

«Η κάθε ψήφος μετράει» δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος Αρμιν Λάσετ ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στο Ααχεν, μόνο που η δική του ψήφος κινδυνεύει να βγει άκυρη!

Μπροστά σε δεκάδες κάμερες και φωτογράφους, ο Λάσετ δίπλωσε λανθασμένα το ψηφοδέλτιό του πριν το ρίξει στην κάλπη με αποτέλεσμα να δουν όλοι οι παρευρισκόμενοι τι είχε ψηφίσει. Κάτι που απαθανάτισαν φυσικά οι φωτογράφοι και οι τηλεοπτικές κάμερες.

Ωστόσο, με βάση τον εκλογικό νόμο που επιβάλει το απόρρητο της ψήφου, το ψηφοδέλτιο πρέπει να διπλώνεται επίσης με τέτοιο τρόπο ώστε η ψηφοφορία να παραμένει μυστική. Ο ψηφοφόρος πρέπει “να διπλώσει με τέτοιο τρόπο το ψηφοδέλτιο, ώστε η ψήφος του να μην είναι αναγνωρίσιμη”, αναφέρει ο ιστότοπος της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής.

«Εάν η ψηφοφορία είναι αναγνωρίσιμη, η εκλογική επιτροπή θα πρέπει να απορρίψει το ψηφοδέλτιο σύμφωνα με την § 56, Παράγραφος 6, Ρήτρα 1, Αρ. 5», αναφέρεται χαρακτηριστικά. H εφορευτική επιτροπή θα έπρεπε να δώσει νέο ψηφοδέλτιο στον ψηφοφόρο, αφού καταστρέψει το παλιό ψηφοδέλτιο, παρουσία μέλους της επιτροπής.

Ο Γκέοργκ Τίελ, ομοσπονδιακός αξιωματούχος αρμόδιος για τις εκλογές, έγραψε στο Twitter: «Όπως ήταν αναμενόμενο, ένας εθνικά γνωστός πολιτικός επέλεξε το δικό του κόμμα. Δεν φαίνεται αυτό να επηρεάζει τους ψηφοφόρους».

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Βάλτερ Μιχλ δήλωσε επίσης στην εφημερίδα Bild: «Η εκλογική επιτροπή έπρεπε να έχει διαμαρτυρηθεί για αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!