Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Η σημασία του καλού ύπνου για την υγεία των παιδιών: μια παιδοενδοκρινολόγος εξηγεί
[Mama365]: Η σημασία του καλού ύπνου για την υγεία των παιδιών: μια παιδοενδοκρινολόγος εξηγεί

[Mama365]: Η σημασία του καλού ύπνου για την υγεία των παιδιών: μια παιδοενδοκρινολόγος εξηγεί

Με την πανδημία και την πρωτόγνωρη εμπειρία της καραντίνας, η ζωή των παιδιών άλλαξε δραματικά. Μια πολύ σημαντική αλλαγή, που ισχύει για όλα σχεδόν τα παιδιά, είναι ότι συνήθισαν να κοιμούνται πιο αργά – κάποια από αυτά, πολύ πιο αργά! Ο επαρκής ύπνος, όμως, είναι ουσιώδης τόσο για την υγεία όσο και για την ανάπτυξή τους. Γι’ αυτό οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ότι, καθώς επιστρέφουμε στους γνώριμους ρυθμούς μας, τα παιδιά μας θα αποκτήσουν και πάλι τις καλές συνήθειες ύπνου που είχαν πριν μεταβληθεί έτσι ραγδαία το πρόγραμμα και η καθημερινότητά τους.

Έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 100 χρόνια, ότι στις χώρες της Δύσης η διάρκεια του ύπνου στα παιδιά έχει μειωθεί κατά 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην μετάθεση της ώρας κατάκλισης – τα παιδιά κοιμούνται πιο αργά – η οποία αποδίδεται στις μεταβολές στον τρόπο ζωής και ιδιαίτερα στην πιο εντατική χρήση των διάφορων «οθονών» (τηλεόραση, κινητό, υπολογιστής κλπ.).
Ο ανεπαρκής ύπνος στα παιδιά, σχετίζεται άμεσα με την μείωση της ικανότητας συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της μέρας και της απόδοσής τους στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις. Υπάρχει επίσης συσχετισμός με την αύξηση της πιθανότητας ατυχήματος και χρήσης αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, αλλά και την αύξηση του κινδύνου της αυτοκτονίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!