Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Πρήξιμο στην εγκυμοσύνη: πότε πρέπει να ανησυχήσετε
[Mama365]: Πρήξιμο στην εγκυμοσύνη: πότε πρέπει να ανησυχήσετε

[Mama365]: Πρήξιμο στην εγκυμοσύνη: πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας, ακόμα και όταν το σώμα της αλλάζει δραματικά κάθε μέρα. Όμως αυτό είναι αναμενόμενο, και όλες οι νέες μανούλες φροντίζουν να μάθουν τι θα συμβεί στο σώμα τους και πώς αυτό θα ανταποκριθεί στην εγκυμοσύνη.

Ακούμε συχνά για τη ναυτία και τις ζαλάδες, όχι όμως και για το πρήξιμο στα πόδια, τα χέρια ή και τα μάγουλα. Το πρήξιμο στην εγκυμοσύνη είναι φυσιολογικό, και συνήθως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εκτός από ορισμένες περιπτώσεις…

Τι προκαλεί το πρήξιμο στην εγκυμοσύνη;

Το σώμα σου δουλεύει σκληρά για την παραγωγή περισσότερου αίματος και υγρού για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του μωρού και τον πλακούντα σου. Γι’ αυτό θα παρατηρήσεις και μια αυξανόμενη αποθήκευση λίπους (και πολλές ακόμη αλλαγές στο σώμα σου). Όλα αυτά τα επιπλέον υγρά σε κάνουν να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι αρκετά πρησμένη.

Το μωρό σου, που αναπτύσσεται, και η μήτρα ασκούν επίσης μεγάλη πίεση στο κυκλοφορικό και το λεμφικό σου σύστημα, το οποίο μπορεί να επιβαρύνει το πρήξιμο. Μερικές γυναίκες ξεκινούν να παρατηρούν το πρήξιμο από νωρίς, αλλά αυτό συνήθως είναι πιο έντονο στο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο.

Αν και συχνά έχουμε μικρό έλεγχο του πρηξίματος, μερικά πράγματα τα οποία μπορούν να αυξήσουν το πρήξιμο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι:

  • Η ορθοστασία για πολλή ώρα
  • Παρατεταμένη δραστηριότητα
  • Ζεστός καιρός
  • Η κατανάλωση αλατιού
  • Τα χαμηλά επίπεδα καλίου
  • Υψηλά επίπεδα καφεΐνης

Πότε πρέπει το πρήξιμο στην εγκυμοσύνη να σε απασχολεί;
Προεκλαμψία
Μέχρι πολύ πρόσφατα, το πρήξιμο ήταν ένα από τα συμπτώματα της προεκλαμψίας, μια συνθήκη υψηλής πίεσης αίματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!