Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Περισσότεροι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ – Πότε παίρνουμε Δώρο Πάσχα
[Mama365]: Περισσότεροι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ – Πότε παίρνουμε Δώρο Πάσχα

[Mama365]: Περισσότεροι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ – Πότε παίρνουμε Δώρο Πάσχα

Κατά το χθεσινό διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επέκταση των μέτρων ανακούφισης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβάνοντας πλέον και εκείνες που έχουν μειωμένο τζίρο λόγω των έκτακτων καταστάσεων, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτές.

Πριν από λίγη ώρα, οι αρμόδιοι υπουργοί, Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης, έδωσαν διευκρινίσεις για τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, το επίδομα, το δώρο του Πάσχα, αλλά και ολόκληρη τη δέσμη των μέτρων στήριξης εργαζόμενων και εργοδοτών.

Για τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το επίδομα των 800 ευρώ επεκτείνεται σε όλους όσους έχουν πληγεί. Δηλαδή, δεν θα δοθεί μόνο στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έκλεισαν η ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κορονοϊού, αλλά αφορά και τις επιχειρήσεις που έχασαν μέρος του τζίρου τους από 1η Μαρτίου, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όσο για το δώρο του Πάσχα, αυτό θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις, προς όλους τους εργαζόμενους στο ακέραιο. Απλώς, λόγω έκτακτων συνθηκών οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να το καταβάλλουν με καθυστέρηση, χωρίς κυρώσεις.

Συνοπτικά, τα επιδόματα και οι διευκολύνσεις για τους εργαζόμενους ανά κατηγορία είναι τα εξής:

Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους με εντολή του κράτους

  • Δικαιούνται ειδική αποζημίωση 800 ευρώ από 15/3 μέχρι 30/4.
  • Ορίζεται μείωση 40% στο ενοίκιο που πληρώνουν για την 1η κατοικία τους, αν είναι ενοικιαστές, για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!