Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Τα παιδιά χρειάζονται ποιήματα και μουσική όσο χρειάζονται τροφή και αγάπη
[Mama365]: Τα παιδιά χρειάζονται ποιήματα και μουσική όσο χρειάζονται τροφή και αγάπη

[Mama365]: Τα παιδιά χρειάζονται ποιήματα και μουσική όσο χρειάζονται τροφή και αγάπη

Η μουσική, η ζωγραφική, τα ποιήματα και οι εικόνες δεν είναι πολυτέλεια. Οι τέχνες δεν είναι κάτι περιττό ή για λίγους αλλά ένας τρόπος να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας και να εξελίσσουμε το πνεύμα μας. Για την ακρίβεια, πρόκειται για έναν σπουδαίο δρόμο που οδηγεί στην πληρότητα και μας χαρίζει στιγμές απόλυτης ευτυχίας.

Ο Φίλιπ Πούλμαν μάλιστα, ο Βρετανός συγγραφέας της «Τριλογίας του Κόσμου» – το «Αστέρι του Βορρά», ένας διανοητής με πολλά βραβεία στο βιογραφικό του, επισημαίνει την επίδραση που έχουν οι τέχνες στη ζωή των παιδιών σε ένα σπουδαίο κείμενο:

«Τα παιδιά χρειάζονται τέχνη και ιστορίες και ποιήματα και μουσική όσο χρειάζονται αγάπη και φαγητό και καθαρό αέρα και παιχνίδι.

Αν δεν δώσεις σε ένα παιδί φαγητό, η ζημιά θα φανεί γρήγορα. Αν δεν δώσεις σε ένα παιδί καθαρό αέρα και παιχνίδι, η ζημιά θα φανεί και πάλι, αλλά όχι τόσο γρήγορα. Αν δεν δώσεις σε ένα παιδί αγάπη, η ζημιά θα αργήσει μερικά χρόνια να φανεί, αλλά θα είναι μόνιμη.

Αλλά αν δεν δώσεις σε ένα παιδί τέχνη και ιστορίες και ποιήματα και μουσική, η ζημιά που τους προκαλείς δεν φαίνεται, αλλά είναι εκεί. Τα σώματα τους θα είναι υγιή, θα τρέχουν, θα πηδούν, θα κολυμπούν, θα τρώνε με όρεξη, θα κάνουν φασαρία όπως όλα τα παιδιά, αλλά κάτι θα λείπει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!