Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Γιατί οι μαμάδες παραμελούμε συνήθως τον εαυτό μας (και είναι φυσιολογικό!)
[Mama365]: Γιατί οι μαμάδες παραμελούμε συνήθως τον εαυτό μας (και είναι φυσιολογικό!)

[Mama365]: Γιατί οι μαμάδες παραμελούμε συνήθως τον εαυτό μας (και είναι φυσιολογικό!)

Ακούμε πολύ συχνά τους άλλους να μας λένε «μην παραμελείς τον εαυτό σου, μην τον βάζεις σε δεύτερη μοίρα…». Τις περισσότερες φορές κουνάμε το κεφάλι καταφατικά, αλλά από μέσα μας γνωρίζουμε ότι αυτό είναι εύκολο μόνο στη θεωρία.

Διαβάζουμε πολύ συχνά άρθρα και συμβουλές διαφόρων ειδημόνων να μας ενθαρρύνουν να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας και στα «θέλω» μας. Τις περισσότερες φορές, όμως, σκεφτόμαστε από μέσα μας ότι «αυτός που τα γράφει όλα αυτά μάλλον δεν έχει παιδιά…». Βλέπετε, θέλουμε πολύ να έχουμε ελεύθερο χρόνο, χόμπι, να διαβάζουμε, να κοιμόμαστε, να φτιάχνουμε κάθε τόσο τα νύχια μας και τα μαλλιά μας, αλλά η πραγματικότητα είναι πως μια μαμά, δεν προλαβαίνει πάντα για τέτοιες πολυτέλειες…

«Είναι πολλές οι υποχρεώσεις, Άρη…»

Όπως ο Καλογήρου, στην ταινία «Λόλα» υποκύπτει στις κομπίνες που του προτείνουν λόγω χρημάτων, και λέει στον Νίκο Κούρκουλο πως θα τον χτυπήσει γιατί «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη», έτσι και οι μαμάδες υποκύπτουν στην κούραση και την εξάντληση επειδή «είναι πολλές οι υποχρεώσεις, Άρη!».

Όσο κι αν προσπαθήσετε να μας πείσετε (ή όσο κι αν προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας) ότι μπορούμε να ξεκλέψουμε μία ώρα την ημέρα για γυμναστική ή μια μέρα την εβδομάδα για να την περάσουμε με φίλους μας, δεν γίνεται! Αυτοί που δεν μας καταλαβαίνουν, μάλλον δεν έχουν ζήσει μία καθημερινότητα με δυο παιδιά, δουλειά, μαγείρεμα, δραστηριότητες, σχολείο και μόλις 24 ώρες για να τα προλάβουν όλα..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!