Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Χαμόγελο του Παιδιού: στην Ελλάδα εξαφανίζονται 5 παιδιά την ημέρα
[Mama365]: Χαμόγελο του Παιδιού: στην Ελλάδα εξαφανίζονται 5 παιδιά την ημέρα

[Mama365]: Χαμόγελο του Παιδιού: στην Ελλάδα εξαφανίζονται 5 παιδιά την ημέρα

Οι εξαφανίσεις παιδιών είναι ένα πρόβλημα που ανησυχεί τους γονείς διαχρονικά, σε όλον τον κόσμο, και ένας υπαρκτός καθημερινός κίνδυνος που δεν φαίνεται να υποχωρεί παρά τη διαρκή ενημέρωση παιδιών και γονιών και τις αδιάκoπες προσπάθειες φορέων και υπευθύνων.
Πριν από λίγες μέρες το «Χαμόγελο του Παιδιού» και η Ελληνική Αστυνομία έδωσαν στη δημοσιότητα κάποια στοιχεία που είναι άκρως αποκαρδιωτικά, αφού τους τελευταίους 16 μήνες, εξαφανίζονται κατά μέσο όρο πέντε παιδιά την ημέρα. Φυσικά, τα στοιχεία αναφέρονται σε εξαφανίσεις που έχουν καταγραφεί και δεν περιλαμβάνουν τις περιπτώσεις που δεν γίνονται ποτέ γνωστές και σύμφωνα με τα νούμερα των καταγεγραμμένων περιστατικών, μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν είναι αμελητέες.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ο ιδρυτής της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού», Ανδρέας Γιαννόπουλος, τόνισε ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος απ΄αυτόν που γνωρίζουμε, αφού οι εξαφανίσεις που δεν δηλώνονται καν στην Αστυνομία είναι πάρα πολλές. Είναι επίσης ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι, με τα χρόνια, οι ηλικίες των αγνοούμενων παιδιών είναι όλο και μικρότερες, ενώ η μέση ηλικία των παιδιών που φεύγουν απ’ το σπίτι είναι πλέον τα 12 έτη.
Όσο για τις αιτίες και τους απώτερους κινδύνους μιας τέτοιας απεγνωσμένη κίνησης από ένα μικρό παιδί, ο κ. Γιαννόπουλος λέει: «Εκείνο που μπορώ να σας πω με σιγουριά, είναι ότι παρατηρείται αύξηση στις εξαφανίσεις από κακή χρήση του διαδικτύου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!