Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Ο απόλυτος οδηγός για να μεγαλώσετε το παιδί χωρίς νεύρα και εντάσεις
[Mama365]: Ο απόλυτος οδηγός για να μεγαλώσετε το παιδί χωρίς νεύρα και εντάσεις

[Mama365]: Ο απόλυτος οδηγός για να μεγαλώσετε το παιδί χωρίς νεύρα και εντάσεις

Η ανατροφή των παιδιών μέσα σε ένα ήρεμο περιβάλλον, χωρίς εντάσεις και νεύρα εκατέρωθεν είναι μια πρόκληση για τους σημερινούς γονείς που βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και αναζητούν πάντα τον καλύτερο δυνατό δρόμο.

Αν θέλουμε να κινηθούμε με επιτυχία προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως θα θέσουμε τις βάσεις, ώστε οι επιμέρους επιλογές μας να μην οδηγούν σε ανούσιες κόντρες ή οικογενειακούς καυγάδες που δεν ευνοούν κανέναν. Πριν εφαρμόσετε, λοιπόν, τις μεθόδους της θετικής πειθαρχίας για την ήρεμη ανατροφή του παιδιού, έχετε κατά νου τους παρακάτω θεμελιώδεις κανόνες.

Μην ξεχνάτε ότι είστε ο ενήλικας

Είναι απολύτως φυσιολογικό, μετά από έναν καυγά ή μια απείθαρχη συμπεριφορά, να χάνετε την ψυχραιμία σας ή να απογοητεύεστε και να σας κυριεύουν τα συναισθήματά σας. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι εσείς δεν είστε παιδί, αλλά ενήλικας. Συνεπώς, έχετε την εμπειρία, αλλά και τη συναισθηματική ωριμότητα να ξεπεράσετε γρήγορα το συμβάν και να αποφορτίσετε την ένταση με έναν καλό λόγο ή μια κίνηση καλής θέλησης που θα χαλαρώσει το παιδί και θα ξανακάνει το έδαφος μεταξύ σας πρόσφορο για διάλογο. Έτσι θα μάθει και το παιδί, ότι η ένταση δεν οδηγεί πουθενά, η νηφαλιότητα όμως οδηγεί σε αμοιβαίες λύσεις.

Μην αποδίδετε τα λάθη σας σε υποτιθέμενες δυσκολίες του παιδιού

Όταν τα πράγματα με το παιδί δεν βαίνουν όπως επιθυμείτε, αναζητήστε τα λάθη σας πρώτα πρώτα γιατί μόνο εσείς μπορείτε να τα εντοπίσετε και να τα διορθώσετε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!