Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Αλλάζει ο νόμος για τα παιδιά χωρισμένων γονιών – κοινή επιμέλεια από το φθινόπωρο
[Mama365]: Αλλάζει ο νόμος για τα παιδιά χωρισμένων γονιών – κοινή επιμέλεια από το φθινόπωρο

[Mama365]: Αλλάζει ο νόμος για τα παιδιά χωρισμένων γονιών – κοινή επιμέλεια από το φθινόπωρο

Το θέμα της συνεπιμέλειας των παιδιών χωρισμένων γονιών είναι κάτι που απασχολεί αρκετά τα τελευταία χρόνια τα διαζευγμένα ζευγάρια, αφού μέχρι τώρα την επιμέλεια είχε κατά κύριο λόγο η μητέρα. Μία συνθήκη που ενδεχομένως δημιουργούσε άσκοπες αντιπαραθέσεις μεταξύ των γονιών, αλλά και ανασφάλεια στα παιδιά.

Ωστόσο, ο νόμος για τα παιδιά χωρισμένων γονιών, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αλλάζει. Η επιτροπή αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου, που συστήθηκε από τον ίδιο, θα παρουσιάσει αποτελέσματα από το φθινόπωρο κλείνοντας ρητά προς τη λύση της συνεπιμέλειας.

Τα παιδιά δεν μπορούν να εργαλειοποιούνται

Μάλιστα, είχε παρατηρήσει ότι «όλες οι επιστημονικές αναλύσεις διεθνώς, δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο γονέων, καταφέρνουν να επιβιώνουν καλύτερα, να προσαρμόζονται καλύτερα στις συνθήκες και τις δυσκολίες της ζωής, να καταφέρνουν περισσότερα πράγματα. Χρέος της Πολιτείας είναι να νομοθετήσει σε αυτή την κατεύθυνση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιάρας τόνισε πως «η μη τήρηση δικαστικών αποφάσεων που αφορούν την επικοινωνία μεταξύ παιδιών και γονέων, σε περιπτώσεις διαζυγίου, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα» σημειώνοντας πως «τα παιδιά δεν μπορούν να εργαλειοποιούνται».

Τι είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης

«Είχα αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, που κατά την περίοδο του κορωνοϊού κορυφώθηκε, με το ζήτημα της επικοινωνίας των παιδιών που είναι παιδιά χωρισμένων γονέων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!