Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Αγία Κυριακή: Η Γιάτρισσα της κατάθλιψης
[Mama365]: Αγία Κυριακή: Η Γιάτρισσα της κατάθλιψης

[Mama365]: Αγία Κυριακή: Η Γιάτρισσα της κατάθλιψης

Σήμερα, 7 Ιουλίου, η Εκκλησία γιορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής, ενός από τα ιερά θύματα των τελευταίων αρχαίων διωγμών της Εκκλησίας. Μαρτύρησε στα χρόνια του Διοκλητιανού, που βασίλεψε από το 284 ως το 305.

Η αγία Κυριακή ήταν θυγατέρα ευσεβών γονέων. Οι γονείς της προσεύχονταν και παρακαλούσαν το Θεό να τους δώσει ένα παιδί και να του το αφιερώσουν. Ο Θεός άκουσε την προσευχή των ευσεβών γονέων, και μια Κυριακή γεννήθηκε ένα ωραίο κοριτσάκι. Ο Δωρόθεος και η Ευσεβία, πιστοί στην υπόσχεση τους, το ονόμασαν Κυριακή και το ανάθρεψαν με κάθε φροντίδα και επιμέλεια, ως αφιερωμένο στο Θεό.

Γι’ αυτό με κάθε τρόπο, και πρώτα με το όνομα που δίνουν στο παιδί, δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους στο Θεό. Στο διωγμό που κήρυξε ο Διοκλητιανός εναντίον των χριστιανών, η Κυριακή ήταν ακόμα 20 ετών. Τότε και οι γονείς και η θυγατέρα κατηγορήθηκαν και πιάστηκαν ως χριστιανοί. Και το πιο σκληρό ήταν ότι χωρίστηκε το κορίτσι από τους γονείς του – τον Δωρόθεο και την Ευσεβία τους πήγαν προς την Αρμενία και την Κυριακή την οδήγησαν στη Νικομήδεια.
Εκεί ο ηγεμόνας, ανακρίνοντάς την και βλέποντας τη σταθερή της πίστη, έδωσε διαταγή να τη μαστιγώσουν σκληρά. Η Κυριακή σε κάθε ερώτηση απαντούσε: «Είμαι χριστιανή». Και σε κάθε απειλή του ηγεμόνα έλεγε: «Μην πλανιέσαι και μη σε ξεγελάει ο λογισμός σου – με βοηθάει ο Θεός και δεν θα με νικήσεις».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!