Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: 8 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα ονόματα «Κωνσταντίνος» και «Ελένη»
[Mama365]: 8 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα ονόματα «Κωνσταντίνος» και «Ελένη»

[Mama365]: 8 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα ονόματα «Κωνσταντίνος» και «Ελένη»

Όποιο σπίτι δεν έχει έχει Γιάννη, έχει σίγουρα ένα Κωνσταντίνο, Κώστα, Ντίνο ή Ελένη. Δύο ονόματα που στην πραγματικότητα ήταν μάνα και γιος και που η ορθοδοξία τα τιμά και τα γιορτάζει κάθε χρόνο στις 21 Μαΐου.

Παρόλο που μιλάμε για ονόματα που ανήκουν στο top 5 δημοφιλίας στην χώρα μας, υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε γι’ αυτά… Πάμε, λοιπόν, να τα γνωρίσουμε.

Κι επειδή οι κυρίες προηγούνται, ξεκινάμε με το όνομα «Ελένη»:

Πόσες… Ελένες υπάρχουν στην Ελλάδα;

Πρόκειται για το δεύτερο πιο συνηθισμένο γυναικείο όνομα στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με αυτή εδώ την στατιστική μελέτη έρχεται σε συχνότητα πίσω από το όνομα Μαρία. Υπολογίζεται πως στα 10 εκατομμύρια Ελλήνων, στο όνομα Ελένη ακούνε περίπου 295.000 γυναίκες.

Η Ελένη… αριθμολογικά

Ο λεξάριθμος της Ελένης είναι το 8, κάτι που της δίνει την «σφραγίδα» μιας έντονης, δυναμικής προσωπικότητας, με υψηλούς στόχους και επιμονή. Εργάζεται με μόχθο για να ζει καλά, αλλά είναι γενναιόδωρη και φιλεύσπλαχνη. Το… αδύνατο σημείο της είναι το πείσμα, που μπορεί να πληγώσει τους γύρω της.

Η Ελένη κι ο… Ελένος

Το όνομα Ελένη έχει και αρσενικό τύπο, το όνομα «Έλενος», που σημαίνει, κατ’ αντιστοιχία με το θηλυκό, «φωτεινός», «λαμπρός». Ωστόσο, ο Έλενος (και ο Λένος, όπως είναι ελαφρώς πιο συνηθισμένο) γιορτάζει τον Νοέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!