Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: 5 τραγικά λάθη που μπορούν να καταστρέψουν το μέλλον των παιδιών μας
[Mama365]: 5 τραγικά λάθη που μπορούν να καταστρέψουν το μέλλον των παιδιών μας

[Mama365]: 5 τραγικά λάθη που μπορούν να καταστρέψουν το μέλλον των παιδιών μας

Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις παιδιά! Όσο σκληρά και αν προσπαθούμε, όσο καλές προθέσεις και αν έχουμε- λάθη γίνονται. Το ζητούμενο είναι, αυτά τα λάθη να μην έχουν αρνητικές συνέπειες στην παιδική και ενήλικη ζωή τους. Στο κάτω-κάτω, «τέλειος» γονιός δεν υπάρχει και το έχουμε αποδεχτεί. Υπάρχουν ωστόσο, συγκεκριμένες συμπεριφορές που πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία, αν δεν θέλουμε να κάνουμε ανεπανόρθωτη ζημιά στα παιδιά μας.
Συμπεριφορές όπως:

Επιβάλλουμε τα δικά μας όνειρα, αδιαφορώντας για τα δικά τους

Το παιδί μας, δεν είναι εμείς! Επειδή μοιραζόμαστε το ίδιο αίμα, δεν σημαίνει ότι μας ανήκει ή απαραίτητα μας μοιάζει. Είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα με δικά του όνειρα, ταλέντα και ελαττώματα. Δεν πρέπει, λοιπόν, να του φορτώνουμε τις δικές μας προσδοκίες (ή και αποτυχίες!).

Μπορεί κάποτε, μαμά, να ήσουν εκπληκτική στη ζωγραφική και να ήθελες να γίνεις ζωγράφος. Μπορεί να πραγματοποίησες το όνειρό σου, μπορεί και όχι! Σε καμία περίπτωση, ωστόσο δεν πρέπει να έχεις την απαίτηση απ’ το παιδί σου να ακολουθήσει τα ίδια βήματα με σένα. Το μόνο που θα πετύχεις, είναι να το απομακρύνεις από κοντά σου και να διαλύσεις την τρυφερή σας σχέση.

Κατακρίνουμε τα λάθη τους

Αν εμείς που έχουμε τόσα χρόνια στην πλάτη μας συνεχίζουμε ακόμη να κάνουμε λάθη, πώς έχουμε την απαίτηση από τα παιδιά μας να είναι άριστα χωρίς ατυχίες και άσχημες στιγμές!

Τα λάθη είναι αναπόφευκτα και βασικό κομμάτι της μάθησης σε οποιαδήποτε ηλικία. Αντί λοιπόν να θυμώνουμε με αυτά, καλό θα ήταν να εστιάσουμε την προσοχή μας στο να βοηθήσουμε το παιδί να καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους και το πόσο σημαντικό είναι να βελτιώνεται καθημερινά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!