Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ξεκινάει η γερμανική προεδρία – Με το βλέμμα στην ανάκαμψη της Ε.Ε από την κρίση κορωνοϊού
[Lifo]: Ξεκινάει η γερμανική προεδρία – Με το βλέμμα στην ανάκαμψη της Ε.Ε από την κρίση κορωνοϊού

[Lifo]: Ξεκινάει η γερμανική προεδρία – Με το βλέμμα στην ανάκαμψη της Ε.Ε από την κρίση κορωνοϊού

Η επόμενη μέρα της πανδημίας της Covid-19 αποτελεί το κεντρικό θέμα αυτής της προεδρίας.

Με το σύνθημα «Μαζί για την ανάκαμψη της Ευρώπης», η Γερμανία αναλαμβάνει σήμερα και ως το τέλος του έτους την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης , με κεντρική αποστολή την προώθηση του σχεδίου υπέρβασης της κρίσης του κορωνοϊού – σε υγειονομικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο.

Η ίδια η γερμανική προεδρία προσδιορίζει τις προτεραιότητές της ως εξής:

- Υπέρβαση της κρίσης του κορωνοϊού μακροπρόθεσμα και οικονομική ανάκαμψη

- Μια ισχυρότερη και περισσότερο καινοτόμος Ευρώπη

- Μια δίκαιη και βιώσιμη Ευρώπη

- Μια Ευρώπη ασφάλειας και κοινών αξιών

- Μια Ευρώπη ισχυρή στον κόσμο

Προεδρία Κορωνοϊού

Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία της Covid-19 αποτελεί, όπως ήταν αναμενόμενο, το κεντρικό θέμα αυτής της προεδρίας. «Μόνο εάν ελέγξουμε την Covid-19 μακροπρόθεσμα, επενδύοντας στην οικονομία της Ευρώπης, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητές μας στην καινοτομία και ενδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή, μπορεί η Ε.Ε. και τα μέλη της να ξεπεράσουν την κρίση αποτελεσματικά και μόνιμα», αναφέρει η προεδρία και αναλαμβάνει την δέσμευση «να κάνουμε το παν προκειμένου να καταπιαστούμε με αυτή την αποστολή από κοινού και με στοχευμένο τρόπο να βοηθήσουμε την Ευρώπη να ανακάμψει, καθώς στόχος μας είναι η Ευρώπη να βγει από αυτή την κρίση ισχυρότερη και περισσότερο βιώσιμη και δίκαιη».

Στο ίδιο πνεύμα, η Γερμανία δεσμεύεται να εργαστεί «για την ταχεία συμφωνία στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και στην γρήγορη δημιουργία ενός ταμείου ανάκαμψης προκειμένου να έχουμε βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη με φιλόδοξες επενδύσεις στην προστασία του κλίματος, στην έρευνα και στην ψηφιακή μετάβαση». Έτσι, η Ε.Ε. θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δημιουργεί η κρίση και να επιδιώξει με νέα ζωντάνια τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους της, σε έναν κόσμο που αλλάζει πλέον γρήγορα. «Η πανδημία του κορονοϊού έδειξε πιο καθαρά από ποτέ ότι η Ευρώπη πρέπει να πετύχει κυριαρχία στο ψηφιακό πεδίο ώστε να παραμείνει ικανή για δράση και στο μέλλον», σημειώνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!