Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Το Winchester College θα δέχεται πλέον και κορίτσια – Χρειάστηκε ένας αιώνας διαβουλεύσεων
[Lifo]: Το Winchester College θα δέχεται πλέον και κορίτσια – Χρειάστηκε ένας αιώνας διαβουλεύσεων

[Lifo]: Το Winchester College θα δέχεται πλέον και κορίτσια – Χρειάστηκε ένας αιώνας διαβουλεύσεων

Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 1382, το Winchester College, όπου φοιτά η βρετανική ελίτ, θα είναι ανοιχτό και σε κορίτσια

Το Winchester College , από όπου αποφοίτησε και Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, ανακοίνωσε ότι θα είναι εν μέρει ανοικτό και σε κορίτσια, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 1382.

Η αλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μεταρρύθμισης που αφορά την πορεία «στον 21ο αιώνα» αυτού του σχολείου, όπου τα δίδακτρα ανέρχονται σε περίπου 42.000 λίρες (47.400 ευρώ) ετησίως.

«Ύστερα από έναν αιώνα διαβουλεύσεων επί του θέματος αυτούς, πρόκειται να εισάγουμε κορίτσια στο σχολείο κατά τις επόμενες χρονιές. Η εισαγωγή κοριτσιών θα φέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα: νέες πνευματικές προκλήσεις, ποικιλομορφία σκέψης, διευρυμένους ορίζοντες», ανέφερε στην ιστοσελίδα του.

Το Winchester College, που φιλοξενεί περίπου 700 αγόρια, θα δεχθεί τουλάχιστον 30 εξωτερικούς μαθητές, εκ των οποίων περίπου τα μισά κορίτσια, από επίπεδο αντίστοιχο του Λυκείου «το αργότερα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς του 2022». Έως και 50 οικότροφα κορίτσια αναμένεται να γίνουν δεκτά από το 2024.

Πρόκειται για ένα από τα ιδιωτικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ιδιαίτερο κύρος στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με το Eton College, που δέχεται αγόρια της βρετανικής ελίτ. Tον Μάιο του 2020 ανακοίνωσε επένδυση 100 εκατ. λιρών για πέντε χρόνια προκειμένου να συμβάλει στη μείωση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση που προκάλεσε η πανδημία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!