Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Βρετανός ΥΠΕΞ: Σύμβολο υποταγής το γονάτισμα, βγαλμένο από το Game of Thrones
[Lifo]: Βρετανός ΥΠΕΞ: Σύμβολο υποταγής το γονάτισμα, βγαλμένο από το Game of Thrones

[Lifo]: Βρετανός ΥΠΕΞ: Σύμβολο υποταγής το γονάτισμα, βγαλμένο από το Game of Thrones

Αντιδράσεις προκάλεσε ο Ντόμινικ Ράαμπ με τις δηλώσεις για την κίνηση- σύμβολο του Black Lives Matter

Aντιδράσεις προκάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντόμινικ Ράαμπ , που δήλωσε ότι το να γονατίζει κανείς- μια κίνηση που έχει υιοθετηθεί από το κίνημα Black Lives Matter- είναι σύμβολο υποταγής, βγαλμένο από το Game of Thrones.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν θα έκανε κάτι τέτοιο, ο Ράαμπ δήλωσε ότι γονατίζει μόνο για τη βασίλισσα και τη σύζυγό του. Η κίνηση αυτή- το να γονατίζει κάποιος- έγινε ουσιαστικά ευρύτερα γνωστή ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τον Κόλιν Καπέρνικ, τον αθλητή του NFL που 2016 γονάτιζε και δεν στεκόταν όρθιος κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, προκειμένου να στρέψει την προσοχή στον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, με το κύμα διαδηλώσεων που ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, η κίνηση αυτή έχει υιοθετηθεί σε όλο τον κόσμο από διαδηλωτές αλλά και αθλητές, πολιτικούς και άλλους ανθρώπους που εκφράζουν με αυτό τον τρόπο συμπαράσταση στο κίνημα Black Lives Matter.

Όμως, ο Ντόμινικ Ράαμπ έχει διαφορετική άποψη. Αν και δήλωσε πως κατανοεί την απόγνωση πίσω από το κίνημα αυτό, συμπλήρωσε αναφερόμενος στο γονάτισμα: «Δεν ξέρω, ίσως έχει ένα ευρύτερο ιστορικό, αλλά σε εμένα φαίνεται βγαλμένο από το Game of Thrones.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!