Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Βρετανία: Πιθανό ένα δεύτερο lockdown
[Lifo]: Βρετανία: Πιθανό ένα δεύτερο lockdown

[Lifo]: Βρετανία: Πιθανό ένα δεύτερο lockdown

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δεύτερου lockdown

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown , άφησε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ.

Ένα δεύτερο lockdown σε όλη τη χώρα είναι ένα πιθανό βήμα για να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού , είπε μεταξύ άλλων, αν και τόνισε ωστόσο ότι δεν είναι αυτό που θέλει να γίνει.

«Αν όλοι τηρήσουν τους κανόνες τότε μπορούμε να αποφύγουμε κι άλλες καραντίνες σε πανεθνικό επίπεδο, αλλά εμείς βεβαίως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αναλάβουμε δράση αν αυτό είναι απαραίτητο να γίνει», δήλωσε ο Χάνκοκ στο BBC.

«Δεν το αποκλείω, αλλά δεν θέλω να το δω» να γίνεται, πρόσθεσε αναφερόμενος στο lockdown.

Σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα στο Sky News ο Χάνκοκ προειδοποίησε εξάλλου τους Βρετανούς, λέγοντας ότι «το έθνος βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και έχουμε μία επιλογή. Η επιλογή αυτή είναι είτε όλοι ακολουθούν τους κανόνες (…) είτε θα χρειαστεί να λάβουμε κι άλλα μέτρα», υπογράμμισε.

Ήδη χθες ανακοινώθηκαν νέα έκτακτα μέτρα με βαριά πρόστιμα έως και 10.000 λίρες, δηλαδή 11 χιλ. ευρώ, σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα της καραντίνας κατά της διασποράς του κορωνοϊού στην Αγγλία.

Το νέο νομικό καθήκον απαιτεί από τους ανθρώπους να αυτοαπομονωθούν εάν έχουν θετικά αποτελέσματα για κορωνοϊό ή αν εντοπιστούν ως στενή επαφή, και έχει ισχύ από τις 28 Σεπτεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!