Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Βρετανία: Πάνω από 1,5 εκατ. σπάνια αρχαία ευρήματα έχουν εντοπιστεί από πολίτες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
[Lifo]: Βρετανία: Πάνω από 1,5 εκατ. σπάνια αρχαία ευρήματα έχουν εντοπιστεί από πολίτες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

[Lifo]: Βρετανία: Πάνω από 1,5 εκατ. σπάνια αρχαία ευρήματα έχουν εντοπιστεί από πολίτες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάνω από 1,5 εκατ. οι «θησαυροί» που εντόπισαν οι Βρετανοί σύμφωνα με το Portable Antiquities Scheme

Μέσα στην πάροδο των χρόνων οι Βρετανοί πολίτες έχουν εντοπίσει έναν τεράστιο αριθμό αρχαιολογικών ευρημάτων που παρέδωσαν στους ειδικούς.

Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τα αρχεία του The Portable Antiquities Scheme ο αριθμός των αντικειμένων αυτών άγγιξε το 1,5 εκατομμύριο και έδωσε φωτογραφίες από αυτά στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με όσα γράφει ο Guardian τα ευρήματα αυτά άλλαξαν ριζικά τα όσα ξέρουμε για τη ζωή στις Βρετανικές Νήσους.

Το The Portable Antiquities Scheme είναι ένα εθελοντικό πρόγραμμα της βρετανικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στην καταγραφή των μικρών ευρημάτων που εντοπίζουν πολίτες. Ξεκίνησε το 1997 και πλέον καλύπτει σχεδόν όλη την Αγγλία και την Ουαλία.

Προσκυνητική καρφίτσα στην οποία απεικονίζεται, κατά πάσα πιθανότητα ο Τόμας Μπέκετ, γνωστός και ως Άγιος Θωμάς του Κάντερμπερι. Υπήρξε Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι από το 1162 μέχρι τη δολοφονία του το 1170. Αναγνωρίζεται ως άγιος και μάρτυρας από την Καθολική Εκκλησία, αλλά και από την Αγγλικανική Κοινωνία.

Ήλθε σε σύγκρουση με τον Ερρίκο Β΄, βασιλιά της Αγγλίας, για τα δικαιώματα και τα προνόμια της Εκκλησίας και δολοφονήθηκε από οπαδούς του βασιλιά στον καθεδρικό ναό του Κάντερμπερι. Λίγο μετά το θάνατό του, αγιοποιήθηκε από τον Πάπα Αλέξανδρο Γ ‘.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!